Evet! Filimadami.com Sinefil oldu :)

Arama yaparken bazı sorunlar çıkabiliyor. Mesela New Girl dizisini arattım ancak dizilerde ilk sırada çıkması gerekirken 126 dizilik bir listeye sayfa sayfa bakmam gerekti. Arama yapılan sözcük sayısı arttıkça liste de uzuyor, kelimelerden herhangi birinin bulunduğu tüm başlıklar ilgi sırasına bağlı olmadan listeleniyor. Imdb id ile arama da olmadığı için arama yapmak bir sorun...
Merhabalar..

Listemizde ekli arkadaşlarımızın izledikleri filmleri kendi akışımızda görebiliyoruz. Fakat yorumlayıp yorumlamadıklarını göremiyoruz. Ana sayfada bütün kullanıcıların dahil olduğu yorum akışını tekrar istiyoruz ! O görüntü sayesinde film izleme isteğimiz oluşuyordu. Bu site için çok önemli bir kriterdi ! Bunu lütfen geri getirin ..
@filimadamı, profilimizdeki yorumlar kısmında yorumumuza tıkladığımızda filmin ana sayfası yerine yorumumuzun olduğu sayfa açılsa çok iyi olur yoksa 15 sayfa yorum olan bir filmde nereden bulacağız yorumumuzun hangi sayfada olduğunu?

bunu isteme nedenim yorumları ta baştan değil de ben yorumu yaptıktan sonra gelen yorumları sırası ile okumak.

bir de forum alıntılarında alıntı yapılan kullanıcının adı gözükmüyor galiba
Merhaba.Benim sorum falan yok,derdim var.Sitenin yeni şekline,haline,tasarımından tut bütün özelliklerine a lı şa ma dım.Hiçbir şekilde sitede zaman geçirecek alan bulamıyorum.İzleme listemi artık oradan buradan gördüğüm,duyduğum filmlerden oluşturabiliyorum.Arkadaşlar, eksikler ve isteklerini belirtmiş zaten,tekrarın bir faydası yok.Benim ve eminim birçok kullanıcının isteği sitenin eski haline dönmesi.Bu mümkündür,değildir bilemem ama bunu yazmasam olmazdı.
Merhabalar.Nereye ne yazacağımı henüz bilmediğimden buraya yazayım dedim.Benim birkaç sorum olacak ya var bulamıyorum yada daha henüz oluşmadı sistem..:)Eklenmiş bir filme özet nasl ekleyebileceğiz?Bir de eklediğimiz filmi düzenleme gibi bir şansımız yok.Bir filmden birkaç isimde çıkıyor ve bu da kafa karıştırıcı olabiliyor,önceki gibi eklemeden önce eklemek istediğim film sayfasını görüntüleme şansımız olsa çok iyi olur.Bazı filmler imdn de olsa bile siteye eklenemiyor.Film sayfalarında neden fragmanlar olmuyor mesela? bu bana göre büyük bir eksik.Her filme bir fragman köşesi oluşturulmalı.Son olarak sürekli siteye giriş yapmak zorunda kalıyorum.Aktif olduğum zamanlarda bile aniden kendimi sistem dışında bulup yeniden giriş yapıyorum.Bunun sebenini anlayamadım.
En çok izlenen oyuncular, yönetmenler vs başlıklarını sürekli gözlerim arıyor. Keşke hemen gelse. Bu haliyle sitede vakit geçirmek için bir neden bulamıyorum açıkçası. Giriyorum ama 1 dk içinde çıkıyorum.
Aşırı üzgünüm şu an. Yine de yapacak bi'şey yok. Çoğunluk beğeniyorsa biz de böyle kullanacağız demektir. Keşke opsiyonel olsaymış ilk etapta, geri bildirimlere göre karar verilseymiş tasarım değişikliğine. Hani oluyor ya bazı sitelerde "eski halini kullan" gibisinden bir seçenek. Neyse. Hayırlı uğurlu olsun cümlemize.
ALINTI Şu ana kadar yazılanlar için öncelikle hepinize teşekkürler. Şu an tek istediğimiz şey yapıcı eleştiriler almak. Geliştirme sürecini 6 ay daha uzatsaydık tam olarak istediğiniz bir ürünle karşınıza çıkabilirdik fakat daha fazla zaman kaybetmek istemedik (kervan yolda düzülür). Yaptığınız eleştirilen %90'ı bizimde farkında olduğumuz, aklın yolu bir öneriler. Bir kısmını 1-2 günde, bir kısmını 1 haftada, bir kısmını 1 ayda çözeceğiz.. ama hepsini çözeceğiz. Bizim görsel ve yazılımsal sorunları çözmek için, sizlerin ise alışmak için zamana ihtiyacınız var. 1-2 ay sonra eski tasarımı görebileceğiniz bir ortam kurup sizinle paylaşacağız ve karşılaştırma yapma imkanı sunacağız (tabikide eski versiyonu kullanmayacaksınız.. sadece görebilmeniz için).. ve emin olun eski arayüzün hep iyi yönleri hatırlanan eski sevgili olduğunun farkına varacaksınız :)

Filimadami.com 'un güzel yanlarını geri getirmemiz konusunda gerekli mesajı aldık, hayati öncelik sırasına göre tasarımın bazı yönlerini Filimadami.com'a benzeteceğiz. Yani yaptık oldu gibi bir anlayışımız yok, biz yaptık.. sizden gelen feedbacklerle olması gereken seviyeye geleceğiz diyoruz.

Filim Adamı'nın Sinefil olması ile ilgili eleştirilere kesinlikle katılmıyoruz. Marka değiştirmek dünyanın en yanlış davranışlarından biri olsa da.. bu bizim için şarttı açıkçası. Film Adamı mı Filim Adamı mı.. filim adami mi.. bilim adamı mı.. derken ... bu işin olacağı yoktu. Ayrıca hiç bir isim Sinefil kadar kullanıcı profilimizin karakterini ve sitemizin yaptığı işi anlatamazdı. Yeni markaya alışmanız için gerekli olan tek şey zaman. Kesinlikle filimadami.com geri gelmeyecek, bu konuda çok net olduğumuzu belirtmek isterim.
Selamlar.. Filmlere yapılan yorumlar ana sayfada direkt olarak görülebildiğinde meğerse sitenin albenisini arttırıyormuş :)) O kadar net bir eksiklik.

Mesaj kutusu bildirimi, takipçi bildirimi ve şu an test aşamasında olan duvar paylaşımları da bildirim eksikliği mağduru. Umarım düzenlersiniz. Üyeler kullanıcı profil sayfasında eksiklik yaşamamalı :)
Selamlar ..

Sitedeki değişiklik haberini diğer bir siteden arkadaşımdan haber aldım. İlk etapta şaşırtıcı oldu :) Değişiklik ve ciddiyet bir arada güzel olmuş. Forumlarda hiç hareket olmuyordu , bu değişiklikle beraber sanırım hareketlenir.

Tekrardan emeğinize sağlık , teşekkür ederiz ..
ALINTI @ed; teşekkür ederim bilgilendirmen için dostum, ısınmak biraz zaman alacak yeni siteye :)

@filimadamı; girdiğiniz yeni yolda olumlu eleştiri ve desteğe daha çok ihtiyacınız olduğu konusunda hemfikiriz, birbuçuk yıllık emeğinizi görmezden gelmemiz zaten söz konusu değil. filimadamı'nı da yüz üstü bırakıp başka platformlara kayacak kullanıcılar değiliz, ilk göz ağrım filimadamı oldu ve de -trakt.tv, sinemalar, beyazperde, tmdb, imbd vs resmi sitelerden özgün yapısından dolayı sıyrılarak- tek göz ağrım oldu, yani sizin bu göz ağrısına bir tedavi amaçlı müdahalenizde ben gözümü kaybetmiş gibi oldum :) yani ağrımıyo ama sebebi ağrıyacak bir yer kalmadığından sanki :) Zaten ilk izlenimler ve de ilk değerlendirmeler eleştiri amaçlı değildi, yani olumlu veya olumsuz, yapıcı ve yıkıcı bir durum yaklaşımlar söz konusu değil; tamamen filimadamından sürpriz ve hazin bir sonla ayrılmış insanların üzüntülerini paylaşmalarıydı:) Bi gecede cahil kaldık senin yüzünden ehehehehehe tabi öyle değil durum, filimadamını filimadamı yapan ne arayüzü, ne modern sinema siteleriyle kıyası ne de altyapısı; bir yeri anlamlı kılan o yerin samimi ortamı kadar o ortama adapte olmayı başarmış samimi insanlar ( tabi her ortamda olduğu gibi sevdiğim, ısındığım insan sayısı azınlıkta olsa da). Birbuçuk yıl gibi uzun bir sürede yeni ortama alışmış olmanızdan dolayı aslında bizdeki şoku olumsuz, saldırgan buldunuz gibi , aksine o dokuyu, o samimiyeti, o ortamı bulamama, o mekandan ayrılma, bir daha bulamayacak olma endişesi diyelim sözü uzatmadan. Bir matematikçi olarak işi somuta dökeyim; sitelerin %99 u müslüman pardon pardon %99 unun kullanıcı profili tıpkıçekim misali aynıdır; sinematografik açıdan film şöyleydi, çekim tekniği bu kadardı, oyuncular ne kadardı, yapımcı-yönetmen aha bu kadardı, bundan sonra herkese ederi kadar falan filan yorumlarla doludur ama çok sevdiğim, bir türlü tanışma fırsatımın olmadığı ve bence tüm platformlarda tahtın gerçek varisi @havlayankuzu gibi bir kullanıcı sadece bu ortamda oldu, sebebi öylesi bir insana hitap edecek tek ortamın burası oluşuydu. Açıklamalarınızdan da anlaşılacağı üzere filimadamından da ötede olacağını belirtmişsiniz zaten, umarım yeni yarimize kavuşmamız çok uzun sürmez :)

Öneri olarak şu an öncelikli olarak "forum" sayfasını "filmler" ve "diziler" sayfalarının arasına taşımanızı tavsiye ederim, yani filmden sonra göze ilk olarak görünen bir forum sayfası bence canlılığı koruyacaktır ki filimadamında ölmeye başlamış olan forum sayfası tekrar canlanır ve de forum sayfasıyla beraber açılan veya ayrı olan bir çevirimiçi ortamı, bu da siteyi canlı gösterecektir, şimdi girdiğimde forumu en sağda görmem ve kimlerin sitede olduğunu bilmemem sanki ıssız adaya düşmüş bir ıssız kullanıcı etkisi yapıyo :) Öncelikle ilgilenilmesi gereken iki durum olduğu kanısındayım, karar sizin. Film, kişi bilgileri, afişleri, fotoğrafları kısımlarını da biz kullanıcılara da açıp bizim de ekleme yapmamıza olanak verirseniz bence daha hızlı işler süreç, zaten yanlış bilgi veya fotoğraflar da geri bildirimle ilerde çözülecek ufak problemler. Ama önceliğin yeni platformu canlı tutmak adına forum ve çevirimiçi kullanıcılar olduğunu düşünüyorum.
Ne demek istediğinizi çok iyi anlıyoruz ve hak veriyoruz. Lakin maalesef biraz arayı bulmamız gerekiyor artık, ne eskisi kadar underground ne de standart / klişe. Hep beraber arayı bulacağımızdan ve bu işin sonunda geleceğimiz noktadan hepimizin memnun olacağından emininiz.. İşin özeti şu : Beklemediğimiz bir senaryoyla karşılaşmadık, her şey kontrolümüz altında, çözümler hızlıca gelecek.. çözümler geldikçe sıkıntılarınız dinecek.

Bu arada şunu da eklemek istiyorum : Bizi eleştirdiğiniz için kızmıyoruz ya da gerilmiyoruz, tek derdimiz derdinizi anlamak ve çözüm üretmek. Eleştirmezseniz sorun var demektir.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL