Eskilerden bir film hatırlamıyorum.. SORU

kkedy

Konuyu Açan: kkedy

26.08.2014 15:41

Merhaba tekrar ilk başta güncel olan bir filmi hatırlamadığım için belki tutar ama sanmıyorum bilen çıkmaz diyen ben cevap alınca çok şaşırarak bu filmdede şansımı denemek istedim. :)

Yıllar önce daha küçük bir çocuktum hatta Şilede yazlık cine-5te yayınlanıyordu bu film gecenin köründe uyuyamamış merak edip izlemiştim filmin tam en heycanlı yerinde elektirikler kesilmişti.. Sene aşağı yukarı yine 97-2000 civarı olması lazım.

Hatırladığım kadarıyla filmde deniz altına batan birşey vardı ve bunu kurtarmak mı çıkarmak mı çok önemli bir meseleydi bu yüzden 2 tane dalgıç getiriyorlar dalgıçları metrelerce yer altına daldırıp çıkartıyorlardı falan bir türlü ulaşamıyorlardı .. Sanırım batan bir denizaltını falan çıkartmaya çlaışıyorlardı çünkü böyle bir deniz altı uçurumunun kenarından aşağıya düşüyordu deniz altı adamında ona halatları geçirmesimi ne gerekiyordu o yüzden arkasından gitmesi gerekiyordu düşerken.. Denizaltının düştüğü mesela hesaplandığında adamın tüpü dalıp geri çıkmaya yetmiyeceği için takım arkadaşları gitme gidersen dönemezsin falan demelerine rağmen adam ölmeyi göze alıp yer altına inmiş yanılmıyosam denizaltınıda bulmuştu ama sonra tam nefesi bitti ölüceği sırada denizin tabanında rengarenk perimsi varlıklar etrafını birşeyle kaplıyarak adamın olduğu yere su girmesini engelliyorlardı.. Sonra elektirik gitti. O filmde böyle gırtlağımda ukte olarak kaldı unutamam sanırım :) Var mı hatırlayan? Araları biraz sallıyo olabilirim ama bir dalgıcın bir sebeple tüpünün yetersiz kalacağını bilmesine rağmen ölümü göze dalarak denizin dibine indiğini ve orda birşeyler tarafından kurtarıldığı tarafından eminim :D .

Var mı bir fikri olan? :)
crowfuuşöyle ki .. varsayım dopru aslında savaş ve korku filmi değil zaten ama aşk filmide değil yani başrolde bir hatun yok filmde.. dalan bir hatunda yok bir hatunla adamın arasındaki aşkta yok zaten konuda işlenmiyor hiç .. Gönderdiğin filmler çok eski o kadar eski değil benim anlattığım film ve dediğim gibi sadece dalgıç üstünden gidiyor film gönderdiğin filmlerde bi askerler var bi saldırı var birinde öbüründe bi kadınla adamın aşkı işleniyor gibi.. Film bir denizaltındada geçmiyor yani. Nasıl anlatsam bilmiyorum ya deliricem :)

kaede gönderdiğin film gönderdiğin listede vardı zaten oda değil oda biraz savaş vari.

Benim bahsettiğim film daha çok bilim kurgu tadında.. Denizin altında çıkarılması gereken birşey var önemli birşey yani ve dediğim gibi böyle denizaltındaki uçurumlarda askıda duruyor düştü düşücek baya sallanıyo falan ama içini işlediğini hatırlamıyorum sanmıyorum ama hep dışardan gösteriyor dalgıçlar bunu bağlamaya çalışıyorlar ve bunlarla konuşan bi üs var tüpleriniz şu kadar dayanır çıkın tekrar girin böyle yakalayın şöyle bağlayın falan diye sonra dengesini bozuyorlar o batık şeyin ve denizin daha derinine düşüyor diğer dalgıç/dalgıçlar vazgeçip yukarı çıkıyorlar geri adam kovalıyor bir yandanda sürekli üsse dönüyor işte film şu kadar feet bu kadar feet daha fazla inerse çıkamicak tüpü dönmeye yetmicek falan gibi diyaloglar dönüyor. Filmin teknolojisi o kadar geri değil çünkü ekranlarla üsten izliyorlar adamı kamera falan var adamın yanında sürekli zaten dediğim gibi üsle diyalog halinde en son bitti tüpü dediklerinde adam o sırada en derinine iniyor denizin vedalaşıyor üstekilerle işte çıkamicam burdan saniyelerim kaldı bilmemne diye o sırada zaten o ışıldılı zımbırtılar etrafını sarıyorlar okyanusun içinde su geçirmeyen bi kalkan gibi birşey yapıyorlar adama denizin dibinde adam kafasından kaskı çıkarıyor orda gitti elektirik yani gönderdiğiniz hiç bir film benzemiyor bile anlattığıma :( ..
Son tahminlerimi yazıyorum. Listeleri incelemedim bile işine yararsa bakarsın diye yolladım. Bunlardan biri de değilse yapabileceğim başka da şey yok. Bu gönderdiğim filmlerde savaş fln yok dalmak ve bir şeyler çıkarma üzerine:

http://www.filimadami.com/film/18250/sanctum/

http://www.filimadami.com/film/1304/into-the-blue/

http://www.imdb.com/title/tt0770752/

http://www.filimadami.com/film/3138/the-cave/
Kkhedy o kadar derin dalmış ki The Abyss filminden bahsettiğinin farkında değil..
kaedeilk film 2011 direk eledim..

2. filmdeki hatun zaten bikini giyip kafadan kaybetti film daha bilim kurgusal bi film böyle birşey değil.. Bahsettiğim filmdeki tek hatun böyle başkan sekreteri üstten şöyle yapın böyle yapın diye emir yağdıran prezantble bir hatun.

3. filmde zaten aynı sebebpten eleniyor filmde işlenen bir aşk hikayesi bir birliktelik yok çünkü.

4. filme baktım şimdi konuyla alakası yok malesef.. Yinede yardımların için teşekkür ederim.
lahanaman:) arkadaşım.. değil diyorum ki .. O filmide izledim anlattığım seneryoyla tek uyuşan kısmı denizin altındaki ışıltılı canlılardan başka birşey değil.. Bir kere dalgıçların hiç biri dişi değil.. Filmin sadece başında bir kaç dalgıç var sonrasında tek bir ADAM dalgıç işleniyor :) Niye değil dememe rağmen zorladınız anlamadım ki.. Teşekkür ederim yinede.
sanki aynı The Abyss (1989) anlatmışsınız ama değil diyorsanız sanırım pek hatırlamıyorum amaThe Deep (TV Mini-Series 2010) sanki denizin altına indikleri şey bir yere sıkışmıştı bir ihtimaldeLeviathan (1989)http://www.youtube.com/watch?v=V7FskSqAQis

http://en.paperblog.com/20-similar-movies-released-within-1-year-of-one-another-578174/
abyss i izledin mi yoksa sadece fragmanını mı izledin??

abyss te de dişi var. emirler yağdırıyor olması içinde bulundukları denizaltı gibi aracı tamamen onun tasarlamış olması falan...

izlemediysen abyss i sadece fragmanla yola çıkıp yok bu değil diyorsan yanılıyor olabilirsin. yok baştan sona izlediysen de yok bu değil diyosan daha da abyss bu film diye ısrar etmicem söz.

yok izlemediysen o film "abyss" :D
Kkedy''adamın tüpü dalıp geri çıkmaya yetmiyeceği için takım arkadaşları gitme gidersen dönemezsin falan demelerine rağmen adam ölmeyi göze alıp yer altına inmiş yanılmıyosam denizaltınıda bulmuştu ama sonra tam nefesi bitti ölüceği sırada denizin tabanında rengarenk perimsi varlıklar etrafını birşeyle kaplıyarak adamın olduğu yere su girmesini engelliyorlardı'' buna göre The Abyss (1989) olması gerekir yoksa çakması var demekki bu filmin ???
Bu durumda bi tek dişi sorunu kalıyor o konuda da dikkat ederseniz filmde tip olarak Mary Elizabeth Mastrantonio, Ed Harris'ten daha yakışıklı..Kkedy arkadaşımızı elbirliğiyle yüzeye çıkardık hayırlısıylan..
gunaysagbanfilmin fragmanını izlerken filmi hatırladım zaten izlediğim ve bildiğim bir film yani ısrarla söylüyorum dalgıç hatun yok filmde.. suyun dibine tek adam iniyor sadece o görüyor abyss deki gibi hatun görüyor dönüyor anlatıyor tipler hatunun taklidini bile yapıyor falan gibi bir durum yok daha çok peri gibiler kanatları varmış gibi deniz kızı falan olabilirler yani.. Birde film abyss kadar eski değil.. Bir gemide falanda geçmiyor onları dışardan yöneten tek sarışın bir hatun var dediğim gibi ekrandan adamın kamerasını falan izleyip hııı öyle yapma hıı böyle yap modunda başbakan sekreteri vari emirler yağdıran bir hatun yani.. Vallahi alakası yok 2 filmin ben mi anlatamıyorum derdi mi ki herkes aynı film sanıyor tepine tepine ağlicam bak az kaldı :D

alican752010 fazla yeni bir tarih.. teşekkürler ama yinede :)

winterben konuyu anlatamadığıma karar verdim üzülerek :)

lahanamanoda gol değil :D
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL