Ölürken çalmasını istediğiniz fon müziği ne?

http://www.youtube.com/watch?v=cndjLJW5h84&feature=PlayList&p=260FD14F60C3018E&playnext=1&playnext_from=PL&index=16

ÇALMAZSA OLMAZ MOZART'S REQUIEM

SANIRSAM havlayankuzu benden önce davranmış şimdi farkettim
Jacques Brel-Ne me quitte pas
aslında burada okuyanuss'a katılmamak elde değil. belki hollywood şartlandırması yüzünden olsa gerek; ama ben cenazede çalan müzik olarak düşünmüştüm. ölürken kimin aklına gelir ki 'ya getirin şurdan teybi de çalın şarkımı, zaten hazırda bekliyordu kaset...'' gibisinden? herhalde michael jackson'ın bile aklına gelmemiştir. yani demem o ki ölürkenki o 3-4 dk.lık mevzu bir hayal... çünkü cenazeniz o 3-4 dakikada yapılmıyor, en az 1 gün filan bekliyorsunuz. yani sizin duyamayacağınız bir süre. buarada sadece fantezilerimizi konuşmuş oluyoruz sanırım... :) ölümü bilmiyorum; ama müziksiz hayat olmaz zannımca :)
Pearl Jam: Black (Hayat boyu dinlenmeli:)

http://listen.grooveshark.com/#/song/Black/21865963





Zeynep Casalini: Üşüyorum (Kan kaybından ölümlerde tercih edilmeli :)

http://www.bilgimerkezim.org/Sarki_Sozleri/Zeynep_casalini__Usuyorum.html





Gabriel Faure: Pavane Opt 50 ( Uzun soluklu ölümler için,ölüp ölüp dirilirken dinlenmeli :))

http://listen.grooveshark.com/#/song/Pavane_Opt_50/9348961





Ludwig Van Beethoven: 7.Semfoni, Op 92,Allegreetto (Toplu ölümler için seçilmeli,meteor çarpması,uzaylı istilası veyahut güneş patlaması vb...)

http://listen.grooveshark.com/#/song/Symphony_No_7_in_A_major_Op_92_2_Allegretto/3217129
Bbilgilendirmenden haberdardım. Yine de teşekkür ederim. Ben yine de şahsım adına o 3-4 dakikalık işitmeyi farklı açıdan isterim. Kimisi son arzusu olarak müzik dinlemek ister, kimisi başka şeyler işter.
Okyanus,bildiğim kadarıyla ölüm anında en son kaybedilen duyumuz; işitme :)) Ortalama bir ölüm anının üç-dört dakika sürdüğü düşünülürse sanırım son bir şarkı için yetecek zamanımız olacaktır. Tabi nasıl öldüğünüze göre de değişir,en güzeli fazla debelenmeden usulca ölüp gitmek. O zaman fon müziği seçme hakkımız da oluyor hem :)



Dehşet,teşekkür ederim; notun için.Yanni'yi daha evvel işitmemiş olmak ne mümkün,reklamcılarımız sağolsun:) Çok sesli kareografileri ben de severim.Modern ve klasik çalgıların elektronik altyapı ile harmanlanması ayrı bir müzikal deneyim sunuyor. Bu arada, görmeyeli, saçlarıyla bıyığını kestirmiş;daha da yakışıklı olmuş.



İkinci tercihim de, Joaquin Rodrigo Vidre'den geliyor. Kendisinin bu konçertosu ile ölmek gerçek bir ayrıcalık. Ölüme ruh katan adam. Böyle insanlar nedense "kör" oluyor. İroni jiletin çeliğidir demişler.

http://listen.grooveshark.com/#/song/Concierto_De_Aranjuez_For_Guitar_2nd_Movement_Adagio/564435



NOT: Deniz Gezmiş'in de son isteği bu şarkıymış. Yeni öğrendim. Zevk sahibi adammış vesselam.
Ölürken pek duyabileceğimi zannetmiyorum ama gelen misafirlerin dinleyeceği nostalji veya klasik türünde bir şeyler isterim. Dehsett'in de dediği gibi Yanni çok başarılı. Ona "Cennetten gelen adam" diyorlar. Müzikleri insana huzur veriyor.
Tom Waits - Russian Dance.

O ana bu şarkıdan başka bir şarkı uygun olamazmış gibi.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL