The Pasific

Geçen hafta n'oldu izleyen biri bana anlatsa, unutmuşum izlemeyi, şimdi farkettim :) Hay benim gibisinin dizi izleme hevesine...
yalnız kaynak eksik bilgi vermiş =)

bir de şu şarkılar var:

There'll Always Be An England (Vera Lynn)

Boogie Woogie Bugle Boy (The Andrew Sisters)

Run Rabbit Run (Flanagan & Allen)

Der Fuehrer's Face (Spike Jones & His City Slickers)
evet geçen hafta aldık biz de, ofiste dinliyoruz :) ama sadece edith piaf'ta bi coşuyoruz - işte öyle hoş bi şi- dinlenesi..
Cnbc-e dergi bu ay, "II. Dünya Savaşı Şarkıları" adıyla, 9 parçadan ve tarihi ses kayıtlarından oluşan bir CD veriyor.. Şarkılar, bu pazar Cnbc-e'de gösterilmeye başlanacak The Pacific adlı dizide sıkça duyulacaklarmış ayrıca..

İçerik, tam olarak şöyle:

HAVA SALDIRISI SİRENİ



LILI MARLEEN - LALE ANDERSEN

II. Dünya Savaşı sırasında ün kazanan Alman şarkısı Lili Marleen'in orijinal sözleri 1915'de I. Dünya Savaşında Rus cephesinde savaşan Hans Leip tarafından yazıldı, daha sonra "Nöbetteki Genç Askerlerin Şarkısı (Das Lied eines jungen Soldaten auf der Wacht) olarak yayınlandı. Müziğini Norbert Schultze 1938'de besteledi. Şarkının orijinal ismi 'Lambanın Altındaki Kız'dı fakat daha sonra değişti.

CHURCHILL'İN PARLAMENTO'DAKİ İLK KONUŞMASI





WE'LL MEET AGAIN - VERA LYNN

Vera Lynn'ın 1939'da seslendirdiği şarkı II. Dünya Savaşı'nın simge şarkılarından oldu. stanley Kubrick'in savaş karşıtı klasiği Dr. Strangelove'un soundtrack'inde de yer aldı.

MUSSOLINI'NİN SAVAŞ İLANI



BELLA CIAO - GRUPPO FOLK ITALIANI

II. Dünya Savaşı sırasında, İtalyan partizanların söylediği şarkı İtalya'da Mussolini döneminde anti-faşist, komünist, devrimci, sosyalist grupların marşıdır.

STALIN'İN SAVAŞ DEĞERLENDİRMESİ



KATJUSCHA - LA BANDE MUNGO CASS

Adını II. Dünya Savaşı'nda üretilen Sovyet silahından alan Katjuscha, en ünlü savaş marşlarından biridir. Şarkının bir kadına yazıldığı da iddia edilir.

BBC RADYOSUNDA HİTLER'İN ÖLÜMÜ ANONSU



LA VIE EN ROSE - EDITH PIAF

Efsane şarkıcı Edith Piaf'ın sesiyle hatırlanan ve birçok isim tarafından da yorumlanan 'La Vie En Rose' da II. Dünya Savaşı'nın simge şarkıları arasında yer alıyor.

TEHLİKE GEÇTİ SİRENİ

(içerikle ilgili bilgiler, şuradan alınmıştır..)

Şu anda dinliyorum.. pek güzel bir albüm..

edit: birisi başlığı "The Pacific" olarak değiştirsin bari =))
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL