yaratıcı oyunlar&bulmacalar

oyunlar için çok sağ olun ama bu saydığım oyunları yabana atmayın (hele ki braid ve limbo) bulmacaları da kendiniz çözmeyi deneyin inanılmaz eğleneceksiniz. cümleten iyi geceler
Bunlar basit tabanlı oyunlar benim dediğim iki oyun alt yapısı sağlam oyunlardı. Taktım kafaya bir kere bulacağım eminim sizde beğeneceksiniz derken. Arkadaşıma mesaj attım ve isimleri yazdı herif kaldı ki bu iki oyunu 6 yıl önce oynamıştık :)

Fizikle ilgili olanı : Crazy Machines

Şaka ile ilgili olanı: Neighbors From Hell
al yanaklı albertiniyi rüyamıza soktun şimdiden hadi madem ii geceler cümleten.

edit: Noumena oyunun adıCrayon Physics imiş
bu tarz oyunlara bildiğiniz üzere indie game diyorlar ben şöyle en sağlamından 100 tane buldum bir bakın belki aradığınız budur. psx oyunu soran arkadaş eğer ps2 de ise ico geldi aklıma (psx^te böyle bir oyun vardı da ben bulamadıysam ayıp etmişim:)

neyse 100 oyun:http://www.youtube.com/watch?v=a4JAZWPPSnA

bu da en sağlam 10 indie oyun:http://www.youtube.com/watch?v=qgwq0Ch56zE
Konunun içerisinde herhangi bir fantastik unsur veya dini motif veya atıf yok.

İpucu: Uykum geldi yatıyorum bilen çıkmazsa cevabı yarın yazarım.

O değilde siz konuşunca PSX' de oynadığım bi oyun aklıma geldi. Böyle bi kızcaaz kale gibi yerde kaçıyor ve peşindekilere tuzaklar kuruyordu. Bunuda buraya yaziimde yarın bi araştırayım unutmadan.
off çatlıcam ama, şuralarda bir yerlerde bir hint düğmesi olacaktı da...
Bir oyun daha vardı. karikatür tadında bi velet olarak başlıyorsun evin bütün bölümlerini gsöteren bir platformda oynuyorsun amacın evdeki gereçleri kullanarak adama şakalar yapmak. Adam her şakadan sonra sinirleniyor ve adama yakalanırsan fena dayak yiyorsun. O oyunun da adını unuttum o da bomba bir şeydi :)
robotlu bir oyunsa machinerium gibi bir ismi vardı.bu tarz oyunlarda demir küp braid ve limboyu oynayın kafayı yersiniz.

cevap içinse hayattaki kötülükler diyeceğim ama kiler ne alaka olacak. ailesi kızın bir eksikliğini gizliyor olabilir mi? yani kiler kapısı olması ve herşeyin yiyicekle ilgili olmaması beni kitledi
o zaman adem&havva muhabbeti, eğer ailesi o kadar iyi şey yaptıkları halde kız kapıyı açarsa ailesi dünya da iyilik ederek hiçbir yere varınmayacağının farkına varacaklar...

o dediğin oyunu bende oynadım adını da unuttum bende :(
Bir oyun vardı adını unuttum açıkçası ama çok zevkliydi. Fizikle alakalı bir oyundu düzenek kurarak hedefe ulaştırmaya çalışıyordun bir şeyleri. Çark olsun bant gaz balon bunları doğru entegre edip düzenli çalışmasını sağlıyordun. O oyunda çok güzeldi. Aklıma gelirse yazarım..Hatta ikiside çıkmıştı diye hatırlıyorum..
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL