Belirsiz Gece Suare - 28. Hafta!

ellerine sağlık okg :)

çok güzel filmler bu suarede. oyum klass`a.
benim oyum Coriolanus'a
Düzeltme: Raphalleon çok özür dilerim, başlığı açtıktan sonra aklıma geldi önerini almadığım. 18 numara olarak eklendi :) Aramıza yeni gelen arkadaşlar Raphalleon, havlayankuzu, Tenekteplaz ve arzukervan(gerçi eskilerden ama neyse;))'a ise tekrar bir hoşgeldiniz :)

1) Ruh Eşim - Cafe de Flore- miss pace



Bu bir adamla bir kadın arasındaki aşk hikayesi. Bir anne ile oğlunun arasındaki sevgi bağı. Aşk fantastik ve mistik bir kapıdan bakan film birbirine paralel iki hikaye üzerinden ilerliyor. Bir hikayede 1960'lara giderken, ikincisinde günümüzden devam ediyor.C.R.A.Z.Y. filmiyle dünya çapında dikkatleri üzerine çeken Fransız yönetmen Jean-Marc Vallee'in son filmi, 2011 Venedik Film Festivali'nde dünya prömiyeri yaptıktan sonra TIME eleştirmenleri tarafından övgüyle karşılandı.Filmin başrollerini Vanessa Paradis, Kevin Parent ve Helene Florent paylaşıyor...

2) Kumların Kadını - Suna no onna- crowfuu



Japon edebiyatının usta yazarı Kobo Abe'nin -Kafka, Sartre, Camus, Beckett gibi yazarların eserleriyle kıyaslanan ve dünya çapında tanınmasını sağlayan- muhteşem romanından uyarlanan eşsiz sinema eseri.

Böceklerle ilgili araştırmalar yapan bir etimoloğun yolu çöle düşer. Çölde büyük kum tepeleri ve çukurları vardır. Adamımız bir geceliğine köylüler tarafından çukurdaki bir evde misafir edilir. Evdeki yalnız, genç kadın basit bir hayat yaşamakta ve geceleri nemlenen kumu kürekle kovalara doldurup, yukarıya yollamaktadır. Ertesi gün adamımız çukurdaki evi terkedip işine koyulmak ister, ancak aşağıya inmekte kullandığı ip merdiven ortada yoktur... Etimolog birkaç panik ataktan sonra, çukurdan dışarı çıkmak için kafayı çalıştırmaya başlar...

Bu basit yüzeyin altında, bir çeşit sisyphos masalıdır bu film. Hayat, aile, varoluş, konformizm düşündürdükçe düşündürür insanı.

3) Kadın Kadındır - Une femme est une femme- zeynep esSeS



Ünlü bir oryantal dansçı olan Angela çocuk doğurmanın zamanı geldiğine karar vermiştir ancak erkek arkadaşı Emile isteksiz görünmektedir. Bu yüzden Angela Emile'i terk edip yakın arkadaşı Alfred'in peşinden koşmaya başlar. Jean-Luc Godard'ın üçüncü uzun filmi olan 'Kadın Kadındır', yönetmenin stüdyoda ve renkli olarak çektiği ilk filmdir.

4) Köprüdeki Kız - La fille sur le pont- LemaPrettyyy



Tümüyle siyah-beyaz ve geniş ekran olarak filme çekilen "The Girl on the Bridge"in açılışında altı dakika süren bir söyleşi sahnesi yer alır. Bu sahnelerde 22 yaşında bir genç kız olan Adele'in (Vanessa Paradis) bir televizyon stüdyosunda anlattıklarına tanık oluruz. Yüzünü göremediğimiz ama ses tonundan sempatik biri olduğunu anladığımız sunucuya yaşamının son birkaç aylık bölümünden kesitleri anlatmaktadır.

5) İtiraflar - Kokuhaku- requiem_



Yasta olan bir annenin, kızının ölümünden sorumlu tuttuğu kişilere, yaptıklarını ödetmek için şaşırtıcı bir plan hazırlayıp soğuk kanlı bir intikamcıya dönüşmesini anlatan bir psikolojik gerilim filmi.

6)Being Flynn - ledger



Amerika'nın Boston kentinde 1980'lerde geçen hikayede, Jonathan banka soymaktan hüküm giymiş, hapishaneden çıktıktan sonra girdiği geçici işlerde tutunamadığı için beş parasız kalmış, evsiz bir adamdır. Oğlu Nick ise çocukluk günlerinden babasını hayal meyal hatırlamaktadır. Bir gün babasından hapisten çıktığına dair bir mektup alır ama onunla yeniden görüşmeyi istemez. Ama kaderden kaçınılmaz ve bir gün sosyal hizmetlere bağlı evsizler barınağında görevli olarak çalışan Nick'in karşısına babası kalacak bir yer istemek için çıkar...

Amerikalı yazar Nick Flynn'ın Another Bullshit Night in Suck City adlı hatıralar kitabından uyarlanan film, gerçek bir hayat hikayesine, Flynn babası ile olan ilişkisine dayanıyor. Kitap Türkçe'ye "Lanet Kentte B... Bir Gece" adıyla da çevrilmişti...

7) Koryalanus Faciası - Coriolanus-havlayankuzu



Shakespearein az bilinen tragedyalarından olan ve Koryalanus Faciası olarak Türkçeleştirilen orijinal eser, İÖ 4. yy.da Eski Romada yaşayan ve öldükten sonra mitleşen komutan Koryalanusun intikam öyküsünü anlatıyor. Tragedya, Bertolt Brecht tarafından da Coriolan ismiyle Almancaya uyarlanmış. Eser, onu uyarlayan kişinin yaklaşımına gore; bir kahramanın yanılsama hikayesi, halk ve iktidar odakları arasındaki çekişme ya da bir intikam hikayesi olarak değişiyor. Fiennesin bu ilk yönetmenlik denemesinde, esere daha çok Koryalanusun intikam hikayesi olarak yaklaşılmış.Gerard Butlerın yardımcı oyuncu olarak kendisine eşlik ettiği filmde, Ralph Fiennes üstün bir oyunculuk performansı sergiliyor.

8) Kanlı Altın -Talaye sorkh - arzukervan



Cafer Panahi'nin 2003 Cannes Film Festivalinde Belirli Bir Bakış Ödülü kazanan fakat İranda yasaklanan Kanlı Altını, İranda zengin ile yoksul arasında büyüyen uçurumu ve köktenci bir rejim altında yaşamanın psikolojik etkilerini konu ediyor. Senaryosu ünlü İranlı yönetmen Abbas Kiyarüstemi tarafından yazılan film, birkaç yıl önce Tahranda meydana gelen benzeri bir olaya dayanır. Film gittiği her yerde haksızlıkla karşılaşan pizza kuryesi Hüseyin üzerinde odaklanır. Hüseyin, arkadaşı Ali bir yabancının kolyesinin faturasını bulunca, fiyatın yüksekliği karşısında dehşete kapılır. Üç kuruş geliriyle hiçbir zaman böyle pahalı bir şey alamayacağının farkındadır. Ardından, kötü göründükleri nedeniyle, Ali ile Hüseyini bir kuyumcudan içeri almazlar ve Hüseyinin öfkesiyle birlikte dramatik olaylar dizisi başlar. Aşağılanma duygusu onu mahvetmeden, Hüseyin bir gece olsun lüks yaşamın tadını çıkarabilecek midir?

9) Etki Altında Bir Kadın - A Woman Under the Influence - Essam



Mabel Longhetti alt-orta sınıftan Los Angeleslı bir evkadınıdır; kişilik duygusu öylesine zayıftır ki, kendini sadece kocasının sevgisi ve çocuklarının bağlılığıyla tanımlar. Kocası Nick, bir inşaat ekibinin şefidir; coşkulu bir yapıya sahip, insanlarla birlikte olmayı seven bir tiptir.

Mabel umutsuzca onu hoşnut kılmak ister ve yalnız olduklarında bunu yapar da. Uyuşurlar ve birbirlerini severler. Ama çevrede insanlar varsa, Mabel biraz kaçık bir hal alır. Nasıl davranması gerektiğinden emin değildir, çünkü kim olduğundan emin değildir. Mabel çevresindeki her tür etkiye karşı savunmasızdır; güvensizdir, hiperdir, maniktir.

Fazlaca güler ve kendini zorlar. Etrafta başkaları olduğunda iyi değildir. Bu yüzden de kocası sonunda yapması gerektiğini düşündüğü şeyi yapar ve onu bir akıl hastanesine yatırır. Peki o ne olacaktır? Nick de Mabel kadar çılgın, hatta belki ondan da çılgın değil midir?..

10) Gözlerindeki Sır - El secreto de sus ojos - vitall



1999 yılında geçen hikaye zamanda geriye dönüşlerle anlatılıyor: 1974 yılı haziran ayında hükümete bağlı bir adalet görevlisi olan Benjamin Esposito genç bir kadının Buenos Aires yakınlarındaki evinde vahşice tecavüze uğraması ve öldürülmesi olayını incelemek üzere görevlendirilir ve suç mahaline gittiğinde gördükleri karşısında dilini yutmuşa döner, bu olayı çözmeye çalışırken sürekli daha fazla kendini bu davanın içine karışmış bulur. Öldürülen kadının kocası banka çalışanı Ricardo Morales bu acı haber karşısında şoka girer; Esposito katili bulacağına ve adalet önüne getireceğine yemin eder. Bu sıkıntılı davada kendisine yardım eden kişi alkolik asistanı Pablo Sandoval ve büroya yeni gelmiş olan ve departman şefi olarak göreve başlayan üst tabakadan avukat Irene Menendez-Hastings'tir. Esposito'nun mücadeleci iş ortaklarından Romano cinayeti iki tane göçmen işçinin üstüne atarak bu davadan kurtulmaya çalışır, Romano'nun bu yaptığı Esposito'yu oldukça sinirlendirir ve herkesin içinde Romano'ya saldırmasına sebep olur.

Film, 2010 senesi Oscar Ödülleri'ndeEN İYİ YABANCI FİLMdalında Oscar'ı kazanmıştır.

11) Sınıf -Klass- Irinaaa



Joosep şimdiki popüler gençliğin tabiri ile eziğin tekidir. Bu yüzden onun üstünde her türlü denemeyi yapabilir, aklınıza gelen her şeyi söyleyebilirsiniz. Onun varlığının sizi rahatsız ettiğini söylesenizde o olmasa yapacak bir şey bulamazsınız. Eğlence kaynağınızdır. Popülerliğinizi perçinlemek için muhakkak ona bir iki numara çekmelisiniz. Bütün bunları yaparken birden farklı düşünebilirsiniz. Karşınızdakinin bir insan olduğunu, bu davranışlara muhatap olması için hiçbir sebep olmadığınıgörürsünüz. O sizin dostunuz değildir ama düşmanınız olması için gereken herhangi bir davranışta bulunmadığını daha doğrusu olumlu yada olumsuz hiç bir şey yapmadığını görürsünüz. Bu şekilde hareket edemezsiniz çünkü o bir eziktir ve ona ancak başka bir ezik eşlik edebilir. Arkadaşlarınız birer birer size sırt çevirebilir. Üstüne benzer muameleler size yapılabilir. Kaspar bunları düşünüyordu. Kaspar rastlantısal bir olayın akabinde mecburen, daha sonra vicdanen Joosep'e yardım etmeye çalışır. Ya tüm sınıfın eziyetlerine karşı beraber mücadele edecekler yada ayrı ayrı dayanmaya çalışacaklardır. Kaspar'ın kız arkadaşı Thea bu durumdan rahatsız olur ve Kaspar bir tercih daha yapmak zorunda kalır... Ya mücadele ya Thea. 12) Bisikletli Çocuk -Le gamin au velo- esmeralda



2011 Cannes Büyük Ödül

Dardenne kardeşlerin son filmi iyimser olduğu kadar gerçekçi bir masal gibi Babası artık onu istemediğini söyleyince 11 yaşındaki Cyril, yetimhanede bir başına kalıverir. Öfkesi ve umutsuzluğu artınca mahalle kuaförü Samantha'dan koruyucu annesi olmasını ister. Banliyöde aile yaşamına alışmaya çalışırken, Cyril'in başı, genç bir torbacı yüzünden derde girer. Kötü arkadaşlar ve ilgisiz bir babayla büyümek Cyril için zor olacaktır elbette Screen dergisine göre çocukluk hakkında yapılmış en iyi filmlerden biri olan Bisikletli Çocuk, Cannes'da Büyük Ödülü Nuri Bilge Ceylan'ın filmi Bir Zamanlar Anadolu'da ile paylaştı.

13) Kimseye Söyleme -Ne le dis a personne -nickim_kac_karakter



Alex çocukluk aşkı eşinin sekiz yıl önce vahşice öldürülmesinden sonra bir türlü kendisini toparlayamaz. Katil işlemiş olduğu bütün cinayetleri itiraf etmesine rağmen Margotyu öldürdüğünü hep inkar etmiştir. Margotnun cesedi üzerinde yapılan bütün araştırmalar ise katilin aynı kişi olduğunu göstermektedir.

Yıllar sonra Margotnun cesedinin bulunduğu yerin yakınında aynı şekilde öldürülmüş iki cesedin daha bulunması soruşturmayı tekrar başlatacaktır.

Bu arada Alex kimden geldiği belli olmayan bir e-mail alır. Maildeki linke tıklayınca karısının kalabalık çekilmiş bir videosunu görür. Üstelik görüntü Margotnun sekiz yıl önceki değil şimdiki halidir. Esrarengiz e-mailler ve tekrar açılan soruşturma ile nefes kesen bir kovalamaca başlayacaktır.

Margot hayatta mı? Eğer hayattaysa niçin kimseye söyleme demişti?

14) Cennetten de Garip -Stranger Than Paradise -halamutlukalanlardansupheduymakgerekir



Yeni Dünya: Macar asıllı Willie, son 10 yılını New York'ta geçirmiştir. Yani bir hayata başlamak ümidiyle ABD'ye gelen 16 yaşındaki kzini Eva Molnar, Cleveland'da yanında kalacağı halası hastaneye yattığından mecburen 10 günlüğüne Willie'de konaklar. Önce bu durumdan hiç hoşlanmayan Willie, birlikte kaldıkları süre byunca Eva'ya alışır ve kız New York'tan ayrılacağı sırada, onun da kendisi gibi, ailenin "kara koyun"larından biri olduğunu anlar. Bir yıl Sonra: At yarışı tutkunu Willie ile enyakın arkadaşı Eddie, birlikte katıldıkları poker partisinde ortaklaşa hile yapmakla suçlanınca, tüm kazançlarını toplar ve ödünç aldıkları bir arabayla, bir yıldır Cleveland'ta, sert ve inatçı Lotte Hala'nın yanında yaşamakta olan Eva'yı ziyaret etmeye karar verirler. ABD'de hayal kırıklığına uğramış olan Eva onları gördüğüne çok sevinir ama kara kışın ortasında geçirdikleri birkaç günün ardından, Willie ve Eddie sıkılıp oradan ayrılırlar. Cennet: Dönüş yolunda Eva'yı özleyen ve ceplerindei paraya güvenen Willie ile Eddie, geri döner, Eva'yı Lotte Hala'dan geçici bir süre için ödünç alır ve "Cennet"te tatil yapmak üzere hep birlikte güneye, Florida'ya doğru yla çıkarlar. Yol boyunca birbirine benzer motellerde geceler ve sonunda umduklarından çok farklı bir Florida'ya ulaşırlar. Eva'ya kötü davranmaya başlayan Willie ve elinden bir şey gelmeyen Eddie, tüm paralarını tazı yarışlarında kaybedince, durumları vahim bir hal alır... "Jarmush'u 'cool', minimalist ve ilginç bir yönetmen olarak ortaya çıkarıp tanıtan yapıt." Time Out "Ait olduğu türün belirlenmesi, akla yatkın bir biçimde tanımlanması kadar güç, son derece komik bir film."

15) Nefes Nefese -Ddongpari - Tenekteplaz



Sang-hoon borçlulardan para tahsil edip alacaklılara aktaran genç bir serseridir. Bir gün, bir lise öğrencisi Youn-hee ile karşılaşır. Her ikisi de mutsuz bir çocukluk yaşamış, parçalanmış ailelerden gelen kişilerdir. Film, yönetmen Ik-jun Yangın otobiyagrafik düşüncelerini içermektedir.

16) Büyük Öfke - The Big Heat - cemal erdem



Ünlü Alman yönetmen Fritz Langin 1953 yapımı artık bir klasik olan The Big Heat filmi, Film Noir ile Mafya temasının iç içe geçişinin güzel örneklerindendir.

17) Arzunun Kanatları - Der Himmel über Berlin - okgokg



İnsan olabilmek için dünyevi bir aşk arayışı içerisine giren bir meleği konu alan film bölünmüş Berlin'de geçer. Melek Damiel ve melek Cassiel'in gözünden şehirdeki farklı yaşamları izler, farklı dramlara tanık oluruz. Konumları gereği onlar da sadece pasif bir izleyici olmak zorundadırlar. Damiel bunu değiştirmeye karar verir... Bir sirkte çalışan akrobat olarak çalışan genç bir kadına aşık olan Damiel, meleklikten vazgeçerek insan olmaya karar verir.

18) Gel ve Gör - Idi i smotri- Raphalleon



Bu, sarsıcı ve rahatsız edici film, gelmiş geçmiş en korkunç savaş filmlerinden biridir. Yalnızca İkinci Dünya Savaşı'nı değil herhangi bir savaşı, savaşın olayların doğal akışını mahveden yakıcı gücünü de anlatıyor. Gerçeklere dayanan filmin kahramanı, Beyaz Rusya'lı on altı yaşındaki Flyora. Başta yalnızca bir çocuk olan Flyora, ormana kaçar ve partizanlara katılır. Nazilerin vahşetini yaşadıktan sonra ise Flyora büyür, hatta yaşlanır. Bir zamanlar taptaze olan çocuksu yüzü artık kırışıklıklarla doludur.

19) Like Crazy - selvi



İngiliz bir üniversite öğrencisi Anna, eğitim için geldiği Amerika'da Amerikalı bir öğrenciye aşık olur. Ne var ki Anna vize süresini aşınca sınırdışı edilir. Fakat bu durum onları ayıramayacaktır.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL