gazeteler tarafından verilen filmler

Onu 2-3 haftada bir veriyorlar ya zaten, takip etmek lazım =)
Bir tek Twelve Monkeys yoktu dvd arşivimde, kaçırmasaydım güzel olacaktı. (:
Artık çok mu geç bilmem ama, bir ihtimal bir tanesi falan ellerinde kalmış olabilir büfelerin diye yazıyorum: Hürriyet bu haftasonu şu filmleri veriyor idi:

- Dirty Dancing

- Shine

- Dogville

- Paris, Je T'Aime

- TwelveMonkeys

- La Tigre e La Neve

Beni sorduğum büfede sadece "Paris Je T'Aime" kalmıştı mesela, ama gene de belli olmaz.. Gerçi, hepsinden gelmiyor zaten hiçbir bayiye.
Hürriyet film klubu bu haftasonu Paranormal Activity, Newyork Çeteleri, Trafik ve Korku Burnu filmlerini veriyor.

Dvd'lerin çoğu dvd9 formatında hazırlanmış, orjinal 5.1 ve Türkçe dilleri mevcut. Arşive katmak adına iki gazetenin de yaptığı hoş. :)
Posta Gazetesi son bir haftadır şu filmleri 75 kuruşa vermekte (Gazeteyi almazsanız, 35 kuruşa alabilirsiniz DVD'yi ) :

Dan In Real Life

Liar Liar

Love's Brother

The Rebound

Fracture

Love Wrecked
Bugün hasta olmasam çıkıp bakacaktım ama tıkılı kaldım eve. Sanırım belirli aralıklarla ellerinde kalan filmleri tekrar etmeye yeniden başlamışlar.
iki hafta önce de aynı filmleri vermişti.
Hürriyet Film Klubu bu haftasonu Oğul Odası, Savaş Günahları, Çevirmen ve Turnuva filmlerini veriyor.
Hürriyet Film Klubu, bu haftasonu 88 Dakika ve Temizlikçi filmlerini verirken; haftaiçi yanılmıyorsam dvd kutuları olmadan; İnsan Lekesi, Tanrı Kent, Karanlıklar Ülkesi, Milyoner, Maç Sayısı, Karamel, Tanrıdan Gelen, Aşk Ateşi filmlerini veriyor.
Bence, bandrollü DVD almamalıyız. Biz almazsak onlar da, fahiş fiyatlarla DVD satamazlar. Bu ürünlerin piyasası, bu ürünleri alabilecek insanlara endeksli. Satabilecekleri insanlara bu ürünleri satıyor ve almayanları hırsız ilan ediyorlar. Bence gerçek hırsız, bu DVD'lerin satış haklarını elde edip kafalarına göre fiyatlandıran dağıtımcı firmalar.

Gazetelerin dağıtmış oldukları filmler, güzel bir alternatif. Ama bence, sanat özgürce gezebilmeli gezegende. Bu işten nemalanan insanların sanatla, yaratımla uzaktan yakından ilgileri yok. Para peşindeler. Bandrollü bir DVD'den para kazanan abiler, kimler ? Sırasıyla, distribütörler, yapımcılar, aracı firmalar, kültür bakanlığı ve en son da o filmi yapımında emeği geçen garibanlar.

Ben açıkçası ilk dört arkadaşa kuruş koklatmam. Sanatçının DVD başına cebine giren para, 0.2 cent gibi komik bir rakam. Ben sanatçının, direkt hesabına 1 dolar yatırmaya razıyım. Ötesi beni bozar.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL