"yerli dizi yersiz uzun" protesto

Dizilerin uzunluğu yüzünden artık dizi izlemekten soğudum yemin ediyorum. Oturup bi film açmak daha akıl karı.
canı gönülden destekliyorum.
:) Şahaneymiş, jet destek olmuş ama bu.
Beyaz'dan tam destek, tek bölüm değil sezonları kısaltmış...

http://www.gazeteport.com/TV-VIDEO/index.htm?videoDocName=GP_824367

Beyaz'dan 2 dakikada Yaprak Dökümü
Ben en çok, Atiker Sıralı Otogaz Sistemleri'nin cirosunu merak ediyorum. Bir de sırasız otogaz var mı ki, sıralı otogaz sisteminden bahsediyoruz ? Nereye kafamı çevirsem bu sıralı otogazcılarla karşı karşıya geliyorum. Feci şeyler bunlar.

Bir de, 45 dakikalık diziyi 145 dakika boyunca takip edebilecek sabra sahip bir izleyici kitlesiyle bu eylem yürümez diye düşünüyorum. Bakalım,hayırlısıları hayırlı olsun.
Bu yüzdendir, balya balya paralar döken sponsorların ürünlerini alırken de düşünmek lazım. Gerçi daha hiç Karaca bilmem ne takımı alan görmedim çevremde, halbuki gelinlik yaşta bir sürü kadın var etrafta. Turkcell, Atasay haydi neyse de, Karaca nereden buluyor o paraları yaw. Bu arada Turkcell son reklamında esmer veletler oynatmış, şaştım kaldım. Halbuki ülke sarışın mavi*yeşil*gri gözlü velet dolu.. (beni bu faşizan görüşlere iten "şey" utansın")

Bir de o dizi oyuncuları, yönetmenleri falan paraları alıp nerelerine sürüyorlar da "Daha bir evim bile yok" diyebiliyorlar. Çok mu vergi ödüyorlar acaba. Yani adamın gecesi gündüzü sette geçiyor, prodüksiyon bütçeden yemeğiydi, ulaşımıydı, özel gereksinimdi her şeyi karşılıyor, nereye gidiyor bu paralar anlayamıyorum gerçekten. Bir hakikat vardır ama benden henüz uzak durur.

Neyse 24 ünde orada mıyız? Kimler gidecek?
15.700 bölümden fazlasını içeren guiding light dizisinin yanında laflarının edilme ihtimali düşük olan dizilerdir bunlar, gerçekten. Ayrıyetten hafızam beni yanıltmıyorsa geçmiş yıllarda 6 ya da 7 saatlik bir final bölümüyle veda etmişti Türkiye'de yayınlanan bir dizi. Halk, çayını kahvesini bir kenara koyup elinde sigara saatlerce tv başında kalmayı seviyor, ne yapabilirsiniz ki?

Türkiye'de bir komedi dizisini elinizdeki çayı püskürtmeden içebiliyorsanız sorun vardır dediğimde zevksizlikle suçlanıyorum. Komediye bana göre en güzel örneklerden birisi olan HİMYM'yle arasında dağlar kadar fark vardı yayınlanan dizilerin ve bunun temel sebeplerinden biri de hiç şüphe duymuyorum ki uzunluktu.

Tv'de dönen drama,macera, romantizm içeren dizilerin haliyse zaten ortada. Öyle bir geçer zaman ki,Ezel gibi diziler çıtayı oldukça yükseltti neyse ki, yine de süreleri reklamsız halleriyle dahi 1 saat 40 dakika civarlarında seyrediyor.

Vesselam bu tür protestolardan önce reklam kaygısı güden kapitalist patronlara ilk olarak halk izlemeyerek cevabı vermek zorundadır. Bunun olacağınıysa yakın tarihte düşünmüyorum. Günümüz anlayışıyla rating=reklam=kalite. Birileri bir yerlerde sanat yapmış kimin umurunda?
yerli dizi çekmiyorlar ki brezilya dizisi çekiyorlar.
Oturup izlemek bile kolay değilken, o sette görev alan insanları düşünün. Adamlar bazen gece 4-5 gibi seti bırakıp, sabah yeniden dönüyorlar. 24 Aralık tarihinde filimadami üyeleri de orada olsa, ne güzel olur.

--

Dizi setleri duruyor, çalışanlar protesto ediyor!
Yerli dizi yersiz uzun!
24 Aralık saat 18.00de senaryo yazarları kalem bırakacak, yönetmenler stop diyecek, setler duracak ve şalterler inecek. Tüm sektör çalışanları servislere binip bu defa Taksim Meydanına AKMnin önüne gelecek. Saat 19.00da Sinema Emekçileri Sendikası SİNESENin de katılımıyla dizi sürelerine dur demek için toplanacaklar.
Yerli dizi yersiz uzun! sloganıyla yola çıkan Senaryo Yazarları Derneği SENDER, ikinci eyleminde tüm sektör çalışanlarıyla birlikte ilgililere çağrı yapacak ve insanlık dışı çalışma koşullarını yaratan, dünya standartlarını hiçe sayarak kaliteyi düşüren dizi sürelerini 45 dakikaya indirme taleplerini tekrarlayacaklar.
24 Aralık 2008de gecenin geç saatlerine kadar süren bir setin ardından evlerine giderken trafik kazası geçirip hayatlarını kaybeden meşlektaşları Zehra Sezgin ve Tülay Ergildiyi de anarak, setlerde hastalıklara, kazalara, ölümlere varan insanlık dışı çalışma koşullarını protesto edecekler.
Yayında olan birçok dizinin yönetmenleri, senaryo yazarları, oyuncuları, müzisyenleri ve ekiplerinin katılacağı eylemi Mehmet Ali Alabora sunacak, dizi müziklerinden oluşan bir konser yapılacak.
Eylemi gerçekleştiren sektör çalışanları seyircilerini de destek vermeye çağırıyor.
24 Aralıkta AKMnin önünde buluşalım ve dünya standartlarında süreler, insanca çalışma koşulları için elele verelim.

SENDER
Senaryo Yazarları Derneği
Not: Gold Film, Avşar Film, MİNT Prodüksiyon, ASİS Yapım, TİMS Production, TMC, MOST Production, BKM Film eylemi desteklediklerini açıkladılar. Seti olan yapımcılar çalışanlarını servisleriyle AKMye gönderecekler.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL