13. Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali

Tema: KötülükBu sene 13. yaşını kutlayacak Festival, 13 rakamına atfedilen uğursuzluk inancından da ilham alarak temasını Kötülük olarak belirledi. Kadınların mitolojiden dinlere, edebiyattan sinemaya uğursuzluğun ve kötülüğün kaynağı ya da temsilcisi olarak gösterilmelerini sorgulayacak olan Festival, çekici, kışkırtıcı, hüzünlü, karamsar ya da eğlenceli filmler eşliğinde cadı olmayı seçmiş kadınların hikayelerini seyirciyle buluşturacak. Bu kadınların kimi itaatsiz, kimi azize kimi de katil olarak çıkacak karşımıza. Onları aslında kötü yapan şeyleri anlamak da Festival seyircisine düşecek.
6 Mayısta başlayacak 13. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivalinde 11 ülkeden 13 film FIPRESCI Ödülü için yarışacak. Yarışmada Türkiyeyi 11e 10 Kala ve Köprüdekiler temsil ediyor.
6-13 Mayıs 2010 tarihleri arasında Ankarada gerçekleşecek 13. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nin 24 TV desteğiyle düzenlediği Her Biri Ayrı Renk bölümünde yer alan yepyeni 13 film, Uluslararası Film Eleştirmenleri Birliği (FIPRESCI) Ödülü için yarışacak.

Türkiyeden Ceylan Özçelik, Fransadan Dominique Martinez ve Almanyadan Kirsten Lieseden oluşan FIPRESCI Jürisi, Cannesdan Venedike, Locarnodan Tribecaya uluslararası festivallerden ödüllü 13 film arasından birini seçecek ve kazanan film Festivalin kapanış töreninde açıklanacak.

Uçan Süpürge'nin Filmleri

Tanıtım Filmi
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL