film çeken ekip, absürd komedi, psikopat senarist SORU

oprichnik

Konuyu Açan: oprichnik

25.10.2015 22:59

üç sene önce filan izlediğim bir filmdi. filmi TNT'de izlemiştim. 2000 sonrası çıkan bir filmdir muhtemelen. bağımsız bir film de olabilir.

filmin başında akıl hastanesinden kaçan, silahlı ve tehlikeli bir senarist var. senaryosunu satmak istiyor, yollara düşüyor.

filmde genç, kısa filmler çeken, kendi kitlesi bile olamayacak kadar kötü filmler çeken bir yönetmen var. çektiği kısa filmlerden birisinde bir hahamla, neo-nazist iki gencin sarılması vardı; annesi de berbat olmuş gibi bir yorum yapıp, evde boş boş pineklediğinden oğlunu evden kovuyordu.-sanırım kovuyordu, kendisi de gitmiş olabilir.-

bir de yapımcı var, erotik aksiyon filmleri çekiyor. fakat işleri kötüleşmeye başlamış durumda, çünkü çektiği film türü zamana uygun değil. yeni bi şeyler arıyor.

bu yapımcıyla çalışan bir kadın oyuncu var. yapımcısından nefret ediyor, çünkü kendisine berbat roller veriyor. istifayı basıyor bi ara.

sonra bu yönetmen, yapımcı, kadın oyuncu üçlüsünün yolu kesişiyor. genç yönetmenin arkadaşlarından birisi, yapımcıya gitmesini söylüyor. gidiyorlar ve anlaşıyorlar. (bu genç yönetmen, filmi senaryosuz çekmek istediğini sebepleriyle birlikte söylüyor.) bi de kadın oyuncu vardı hani, o da saçını tipini değiştirip bu yeni film için oyuncu seçmelerine gidiyor.

genç yönetmenimiz orada vuruluyor bu kadına, veriyor rolü.

ÖNEMLİ NOT: filmi izleyenler bu yukarıda yazdıklarımdan filmin ismini çıkaracaklardır muhtemelen. film hiçbir çağrışım yapmadıysa ve konusu ilgimi çekebilir, izleyebilirim bu filmi diyorsanız; cevabın bulunmasını bekleyin ve aşağıdakileri okumayın. filmin ileri kısımlarını spoiler vermeden anlatıyorum. çağrışım yaptıysa okumaya devam, filmi özetledim resmen aşağıda.

neyse başlıyorlar çekimlere. şehir dışında bir petrol istasyonuydu sanırım çekimleri yaptıkları yer. senaryo yok, bi iki oyuncu var sadece, onlar çıkıp rol yapıyor, gizli kamerayla bunlar çekiliyor, sıradan insanların tepkisi de kameraya çekilecek ve doğal bir ortam yakalanacak.

ama şöyle bir durum var ki; bu iki oyuncu zaten berbatlar ve doğallıktan fersah fersah ötede roller yapıyorlar; üstüne üstlük -güya doğal çekim yapacakları- tamircideki adam olayın, gizli kameraların farkında ve çekimler sırasında kendi dükkanının reklamını yapmaya uğraşıyor.

ha bu arada, bi o kadın oyuncu var rol yapan; bir de kızılderili kökenli mi güney amerika kökenli mi emin değilim, tropikal egzotik uzun saçlı bi genç var rol yapan. bu oğlanla da oyuncu kadının arkadaşı aşk meşk işlerindeler. neyse bu çok önemli bi bilgi değildi.

film çekmeye uğraşıyolar, ama işler yolunda gitmiyor, senaryosuz çalışmak zor vs. vs.

bu psikopat senaristimiz orada ortaya çıkıyor. önceleri kendini tanıtmıyor, film çekiminin civarlarında takılıyor, film çektiklerini çakozluyor.

bir gece yine senaryosuz çekimlerde kadın oyuncu kaza yapmış izlenimiyle yerde yatıyor, arkasında yanan bir araba. duran araba bekliyorlar ve inenin tepkilerini kameraya alacaklar. ama ps(psikopat senarist) olayda haberdar olduğu için gidiyor güya kaza olan yere, duruyor, iniyor arabadan. tiyatral bi iki konuşma yapıyor, sonra karavandaki kameranlar vs. film ekibinin çıkması için nekrofili taklidi yapıyor, oyuncu kadını elliyor melliyor. yönetmen kadına hallendiği için iniyor tabi karavandan olaylar olaylar. neyse bu ps, yönetmene ve yapımcıya kendi senaryosunu çekmelerini söylüyor, çekmezlerse vurmakla tehdit ediyor.

mecburen onu çekmeye başlıyorlar, ama ps'i etkisiz hale getirmenin de yollarını arıyorlar. oyuncu kadınla yönetmen iyice kaynaşıyo filan aşıklar karşılıklı. bi ara kadın, yönetmene sen nası erkeksin gibi bi şeyler diyor, bu yediremiyo tabi, gidip ps'e halleniyo napıyo oralarda da bi olaylar olaylar.

filmin sonlarına doğru, bu ps'le yönetmen bilmem ne bi çatışma çıkıyor. doğal bi çatışma, yönetmenin istediği gibi tam, ama kendisi de içinde, istemsiz olarak tabi. kameramanlar boş durmuyor, bu çatışmayı kaydetmeye başlıyorlar çaktırmadan. böyle böyle yapıyolar filmi, filmin sonunda da yönetmen arkadaşımızla kadın oyuncu evliler mi birlikte mi yaşıyolar öyle bi durumdalar, yönetmen zengin olmuş o filmden sonra, dahi olarak gösteriliyo. ps, yeniden akıl hastanesine gönderiliyo.

höh be, en detaylı bi cevap arıyorum sorusunu yazmış olabilirim, bari bulun şu filmi de yazdıklarım boşa gitmesin.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL