aklımda kalmış sahnelerden SORU

M

Konuyu Açan: mersme

11.07.2017 00:48

merhaba, aklımda hayal meyal kalmış filmler bunlar, isimlerini arıyorum, vizyonları 1980-90 arası olmalı.

1) yatılı okuldalar ve bahçeye tebeşirden bir daire çizip içinde kavga ediyor çocuklar, daire dışına çıkmak yasak.

2) diğer öğrenciler okul servisiyle giderken, bir öğrenci motor ile servisin yanından geçiyor, hafifçe yalpalıyor. motor süremeyecek kadar küçük bir çocuktu.

3) çocuk bir yere girdiğinde kendini başka bir boyutta buluyor beyaz temalı bir alan burası, orada ne yapmasını söyleyen kostümlü bir yaratık var.

4) bir korku filmi bu, kırsalda geçiyor, kasaba köy gibi yerleşim yerleri var, insanların yüzünde maskeler beliriyor, geçişler hayal meyal oluyor karakterler rüyalara dalıyor, sanırım kızılderililer de vardı, aynı film ise bir de oradaki herkes ölü sadece yansımalarda kendilerinin gerçek ölü yüzlerini görebiliyorlar.

5) bir komedi filmi, 2 kardeş var babalarının ölümü üzerine şirket konusunda rekabet içindeler, her şeyde birbirleriyle zıtlaşıyorlar, senetleri bulmak için sonunda fabrikayı yıkıyorlar, filmin sonunda iki kaya fırlatıyorlar birbirlerine kayalar havada çarpışıp gerisingeri bunların başlarına düşüyor, hastanede bakımdayken tabakta kalan son zeytin için kapışıyorlar, çok eğlenceli bir filmdi.

6) bir çizgi film, sokak çocuklarını koruyan bir adam var ve çocukların başı dertte, kaçmak isteyen çocuklar kendi aralarında gizli bir ekip kuruyorlar, kötü adamlar arada sırada toplantı yapıyor, ekip asıl kötü adamın kim olduğunu öğrenmek için bir delikten gözetliyor onları, bir kaç kere aynı olaylar yaşanıyor bir türlü öğrenemiyorlar, sonunda çocukları koruyan kişinin elebaşı olduğu çıkıyor ortaya, sanırım tek bacağı yoktu ve çocuklar delikten gözetlerken yalnızca bu tahta bacağı görüyorlardı.

biliyorum çok yetersiz anlatımlar oldu bunlar ama ancak bu kadarını hatırlayabiliyorum, tesadüfen bilen birileri çıkarsa çok sevineceğim.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL