Belirsiz Gece Suare No:39 - A Fish Called Wanda

Komedi filminden cok aksiyon filmi tadinda cerezlik bir filmdi ama eglenceliydi.
Evet okg katiliyorum sana baliklarin yendigi sahne cok fazlaydi, tek gozumu kapatip izleyebildim.Bir de kopeklerin ezildigi sahneler..Vahset..
Kevin Kline sahneleri cok eglenceliydi heryerde Wanda'nin golgesi gibi karsisina cikmasi ve yaptigi cakma felsefeye cok guldum..
Suareye donus icin tatli bir filmdi...88 yilinda cekildigini de unutmamak lazim tabi
Bir iki sahnesinde gerçekten eğlendim ama sıradan bir sitcomun ortalama bir bölümün öteye geçememişti sanki :/ Jamie Lee Curtis'i hiç sevmememden de kaynaklanıyor olabilir tabi. Yine de izledik bitti. Geri dönüş suaresi için çerezlik bir film olmuş :)

---spoiler---

Balıkları yediği ve köpeklerin öldüğü sahneler çok kötü değil miydi ya :/ bir hayvansever olarak çok kötü oldum :(

---spoiler---


Elmaslara pek düşkün(!) olan seksi Amerikalı Wanda ve erkek arkadaşı Otto, bir elmas koleksiyonunun soygununu planlayıp gerçekleştirmek üzere İngiltere'ye gelirler. Ekibin diğer üyeleri George ve Ken'dir.

Wanda ve Otto elmasları kendilerine saklamak istedikleri için George'u polise ihbar ederler. Oysa beriki elmasları çoktan başka yere saklamıştır. Wanda elmasların yerini öğrenmek için son çare olarak George'un avukatıyla yakınlaşmak zorunda kalır ve komedi doruğa tırmanır.

Wanda Adında Bir Balık, modern klasikler arasına girmiş eşsiz bir komedi olarak yerini çoktan almış durumda. Usta oyuncular ve unutulmaz bir senaryo kurgusu da cabası.

Filmle ilgili çeşitli bilgiler ekşisözlükten alınmıştır :D

*john cleesein canlandırdığı karakter olanarchie leachaslıdacary grantin gerçek ismiymiş.

* archie leach'in kızı portiayı oynayan artis aslnıda john cleese'in öz kızı cynthia cleese'miş.

* george thomason karakteri tom georgeson tarafından canlandırılmış.

*kevin kline, filmin aynı zamanda senaristi olan john cleese'e, fransızca bildiği için, fransızca konuşmasına izin versin diye çok ısrar etmiş fakat john cleese italyanca olması konusunda kararlıymış. filmin bir sahnesinde aklına italyanca bir cümle gelmeyen kevin klinevolare'yi sölemekte karar kılmış.

*soygun sahnesinde kasanın sensörüne ok atan gerçekten kevin kline'mış. 2. seferde isabet ettirmeyi başarmış.

* kekeme ken rolünü oynayan michael palin'in babası gerçekten kekemeymiş bu yüzden kekemelikle ilgili deneyimi çokmuş. (gerçekten de insan gerçek kekeme sanıyo kendisini)

*kevin kline'ın yediği balıklar jöleden yapılmış, kline yapımcılara gerçek canlı balık yemek istediğini söylese de kabul görmemiş.

* danimarkada bir sinemada bir doktor otto'nun ken'in burnuna patates kızartması soktuğu sahnede gülmekten ölmüş. bunun sebebi ise ailesiyle ilgili yaşadığı bir anının aklına gelmesiymiş. birgün yemek masasında doktorumuz bütün aile üyelerinden burunlarına birer parça karnabahar sokarak önlerinde duran havuçları yemelerini istemiş. her kim karnabaharını düşürmeden havucunu bitirirse o galip gelecekmiş. velhasıl kelam doktorumuz patates kızartması sahnesiyle bu anısını birleştirince gülmekten kalbi duruvermiş.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL