Ankara (Çankaya'da) Gezilecek Yerler

2.el kitap okumayı seviyorsan Adilhan Çarşısı'nı(Kızılay Zafer Çarşısı arkası) öneririm,gerçi kpss kitapçıları çoğaldı orada da.Yine de çok güzel kitaplar bulabiliyor insan ucuza.
Cermodern de güzel etkinlikler oluyor takip edebilirsin. Açık hava film gösterimleri vardı ama bitti sanırım. Tayfa Kitap Cafe'nin etkinliklerini takip edebilirsin. Hamamönüne gidebilirsin çay, kahve içmeye ek olarak.
benim için zaman kaybından başka bir şey değildir ankara..

kızılaya gittiğininizde görüp görebileceğiniz tek şey yitik kitledir ve polislerdir..

onun dışında yazları boğucu ve yakıcı bir havayla yüz yüze kalırsınız..

ulaşımı berbattır..mekanları aynıdır..insanları soğuktur..
öncelikle ankara'da temel olarak 3 yer vardır yeni gelenlere veya bilmeyenlere tavsiye edilen : tunalı hilmi caddesi, kızılay, bahçelievler(özellikle 7.cadde). buralar hem alışveriş hem eğlence için uygun yerlerdir, kızılay aralarında en kozmopolit ve görece fiyatlar açısından en makul olanıdır. bunların dışında tunalı hilmi-gop arasında kalan arjantin caddesi meşhurdur, atakule'ye çıkan cinnah caddesi de yine fiyat olarak pek makul olmasa da güzel mekanlara ev sahipliği yapar. or-an şehrine çıkan turan güneş bulvarının paralel sokaklarında da bir kaç eğlencelik güzel yer bulmak mümkün. nenehatun ve köroğlu caddeleri de eğlence mekanları bakımından iyidir. atakule'nin yanındaki botanik parkı, ankara hayvanat bahçesi, gop'taki papazınbağı(ki şahsi favorimdir), hatice'nin dediği gibi anadolu medeniyetleri müzesi, etnografya müzesi, mta'daki doğa tarihi müzesi, ankara kalesi, kaleye çıkarkeni rahmi koç müzesi ve cepa, armada, ankamall gibi avm'ler gezilip görülesi yerlerdir. atakule'nin eski hali olsa oraya da git derdim ama bitmiş güzelim yer, dreamland'i de kapatmışlar sonunda tam olmuş. yine de gidip kuleye çıkabilir ve ankaraya en tepeden bakabilirsin, güzel bir deneyimdir.

şu anda aklıma gelen bunlar, bir sorun varsa yanıtlayabilirim.
illa çankaya diyorsan çağdaş sanatlar merkezi var. Her ay bir sürü etkinlik düzenlyor. Buradan bu ay programını bulabilrsin.

http://www.cankaya.bel.tr/oku.php?yazi_id=186

Onun dışında ulusu gezmediysen kale çevresinde pek çok tarihi yapı var gezilecek. At pazarı çevresinde şirin dükkancıklar var mesela. Oralarda bazı küçük etkinlikler düzenleniyor. bakmak lazım.
Anadolu medeniyetleri müzesine mutlaka git derim ben. :)
Merhabalar,

Ankara'da kime "gezilecek yer var mı" diye sorsam "kızılay'a git" cevabını alıyorum. Bahçelievler, Beşevler, hadi yine Kızılay civarında şiir dinletileri, geziler, turlar, kültür cafeler, eğlence parkları gibi yerleri bileniniz varsa paylaşabilir mi acaba? Atakule'ye ve Anıtkabir'e gittim zaten. Sinema'ya ve Tiyatro'ya zaten fazlaca gidiyorum ilgi alanım olduğu için.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL