Belirsiz Gece Suare No:64 - Giuseppe Tornatore filmleri: 1900 Efsanesi & La migliore offer

La migliore offerta - The Best Offer (2013)



Virgil Oldman(Geoffery Rush)Orta Avrupalı bir antikacı, sanat adamı, sanat danışmanı ve 16, 17, 18. yüzyıl eserlerinde uzmandır. Aynı zamanda açık artırma yöneticisidir. Kadın yüzlerine ait paha biçilmez bir tablo kolleksiyonu, müreffeh bir hayatı, şahane bir evi, tekdüze bir yaşamı vardır. Altmışlı yaşlarında, donmuş bir kalp, kadınlarla ilgisi ise tablolarından ibaret... Tabloları evinde şifre ile açtığı özel bir bölümde muhafaza etmekte ve aynı zamanda hepsine garip bir tutkuyla bağlıdır...

Tabloları ise yöneticiliğini yaptığı müzayedelerde kirli oyunlarla, Billy'nin(Donald Shuterland)yardımıyla ele geçirmektedir...

1900 Efsanesi - La leggenda dell pianista sull' oceano ( 1998 )



Virginian adındaki transatlantikte görev yapan Danny Boodman, 1900 yılının ilk haftasında balo salonunda üstünde T.D. Lemons yazan bir kutunun içinde yeni doğmuş bir bebek bulur. Bebeği herkesten gizleyen Danny, onu evladı gibi görmeye başlar. Ona, kendi adını, bulduğu kutunun üstünde yazanları ve bulduğu yıl olan 1900 (Novecento) ismini koyar.

Yasal yollarla elinden alınır korkusuyla Novecentoyu asla gemiden indirmez. Fakat Novecento 8 yaşındayken, Danny makine dairesindeki bir kaza yüzünden ölünce yetim kalır. Bir gece piyano çalmaya başlayan Novecento gemideki herkesi kendine hayran bırakır; piyano çalmaktan vazgeçmeyen Novecento, yayılan ününe rağmen, doğup büyüdüğü gemiyi asla terk etmeyecek, arkadaşlığı, aşkı ve hayatı da burada tanıyacaktır.

Alessandro Baricco'nun kitabından uyarlanan, Jazz efsanesiJelly Roll Mortonile Novecentonun piyano ile yaptıkları karşılıklı atışma sahnesi hafızalardan silinmeyen filmin yönetmen koltuğunda oturanNuovo Cinema Paradisoile bir sinema şaheserine imza atmışGiuseppe Tornatoretekrardan unutulmayacak bir filme imza atıyor. Filmin birçok ödül almış müzikleri de İtalyan besteciEnnio Morricone'ye ait.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL