Belirsiz Gece Suare No:64 - Giuseppe Tornatore filmleri: 1900 Efsanesi & La migliore offer

La Migliore Offerta

Sonu başından belli olan bir filmi sonuna kadar heyecanla izlemek ve sonunda oyunun baş kahramanı kadar etkilenmek. Böyle bir oyunculuk ayakta alkışlanır. Film harikaydı. Ah o tablolara içim gitti. ama bir Vincent tablosunu da görseydik keşke :P Gerçekten çok iyi bir film. Oğuzhan bana önermiştin izle diye suare de çıkmasaydı daha ertelerdim ama iyiki çıktı ve izledim. dediğin kadar var. Allah'ım bir insan nasıl bu kadar güzel rol yapar, bir an içimden "acaba gerçekte böyle bir şey yaşamış mı" diye sordum. Filmdeki diyaloglar, müzikler, mekan, tablolar herşey süperdi.

"""""""SPOİLER"""""""

Her şeyin sahtesi yapılabilir; Sevincin, acının, nefretin, hastalığın, iyileşmenin. Aşkın bile... bu cümle filmin özeti niteliğinde.
1900 Efsanesi'ni şimdilik izleyemeyeceğim fakat suareden La Migliore Offerta çıktığı için o kadar sevinçliyim ki :) Biliyorsunuz ki filmi izlediğimden beri, çığırtkanlık yapıyorum. Hatta hile hurdayla bu senenin en iyi filmi de seçtirdim :P Şahsen filmdeki Geoffrey Rush performansı, benim için unutulmazdı. O umut ve kırgınlık hissini o kadar iyi yansıtmıştı ki... Filmin sonunda insanın içi gidiyor. Hayır sonunu bile bile izlediğim bir filmin, sonunu bangır bangır belli eden filmin, insanın yüreğine oturması bir yönetmenlik harikası değil de nedir? Filmdeki müzikler, dekorlar... Sanatla iç içe geçen bir film. Sadece sinemaya değil, müziklere, tarihi eserlere, tablolara dokunan harika bir film. Bu filmi izlemeyen, bu sene film izledim demesin bence :P O derece iddialıyım :)
Bakıyorum da başka başlıklarda spekülasyonlar devam ediyor Emre Bey :p
Emre spekülasyonlara sebep oluyor bu konuda Oğuzhan. Çarşamba son gün diye kandırdı beni :p
Pazartesiye kadar süremiz :)
selam arkadaslar :)

bu iki yonetmenın fılmlerını ızleme ve yorum yazma suremız nedır acaba ?
1900 Efsanesi

Bu film için ne diyim ne yazayım duygularımı nasıl ifade edeyim bilemiyorum. Filmi çok çok beğendim. Çok etkileyici bir film. 1900'ün hikayesini dinlemek çok güzeldi. Ben çok fazla beğendiğim filmlere yorum yapamıyorum kilitlenip kalıyorum böyle.

"""""Spoiler""""""""

1900 ve Max'in aralarında geçen her konuşma çok etkileyiciydi.
uzun bir aradan sonra yeniden film izleyebilmek ne guzel bir şeymiiş hele ki the best offer gibi mükemmel bir filmle sahalara dönmenin değeri ölçülemez :)) uzun zamandır listemde olan bir filmdi ama vesile olanlara ayrıca teşekkür ederim...

ne yalan söyleyeyim daha farklı bir tür film bekliyorduma ama beklentilerimin üstünde çıktı. nasıl başladı nasıl bitti anlayamadım doğrusu. oyunculuklara laf yok..ne bileyim işte benim açımdan çok doyurucu bir filmdi.
1900 efsanesini izleyebildim sadece :)

Roth yine döktürmüş, bence yardımcı oyuncu da çok başarılıydı. Ayrıca çocuklar inanilmaz sevimliydi, sepetin içinde yaşadı yavrum.

---Spoiler---

Deniz tutması sahnesi beni çok güldürdü, bütün hayatını gemide geçirmek böyle olmalı diye düşündüm. Merdivendeyken de gözlerim doldu, bir türlü aşamadı sınırlarını. Filmin sonunu bağlayan da o merdivenlerdi zaten, göremediğinin müziğini yapamamak, çok hoşuma gitti. Filmi izlemeden önce de ününü duyup defalarca izlediğim düello da bonus gibiydi. Müzikten çok 1900 ün hayal dünyasına odaklanabilirdi belki daha farklı bi dram çıkardı ortaya, ama böyle de gayet güzel bence.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL