Belirsiz Gece Suare No:41 - Klass

filmi izledikten sonra omuzlarımın ağrıdığını fark ettim, kendimi nasıl sıkmışsam izlerken. çocuklarda merhamet duygusunun olduğuna inanmıyorum da ergenliğe ulaşmış gençlerde de olmadığını görmek üzücü. koca sınıfta bir dur diyen olmaması ayrı üzücü.

sınıfın çoğunluğunun o gücün dışında kalıp hakarete, dayağa uğramamak için sessiz kalması kişiliği oturmamışlar için normal sayılabilir aslında ama yapılanlar artık susulacak şeyler değildi. çok acı film yani.


Joosep şimdiki popüler gençliğin tabiri ile eziğin tekidir. Bu yüzden onun üstünde her türlü denemeyi yapabilir, aklınıza gelen her şeyi söyleyebilirsiniz. Onun varlığının sizi rahatsız ettiğini söylesenizde o olmasa yapacak bir şey bulamazsınız. Eğlence kaynağınızdır. Popülerliğinizi perçinlemek için muhakkak ona bir iki numara çekmelisiniz. Bütün bunları yaparken birden farklı düşünebilirsiniz. Karşınızdakinin bir insan olduğunu, bu davranışlara muhatap olması için hiçbir sebep olmadığınıgörürsünüz. O sizin dostunuz değildir ama düşmanınız olması için gereken herhangi bir davranışta bulunmadığını daha doğrusu olumlu yada olumsuz hiç bir şey yapmadığını görürsünüz. Bu şekilde hareket edemezsiniz çünkü o bir eziktir ve ona ancak başka bir ezik eşlik edebilir. Arkadaşlarınız birer birer size sırt çevirebilir. Üstüne benzer muameleler size yapılabilir. Kaspar bunları düşünüyordu. Kaspar rastlantısal bir olayın akabinde mecburen, daha sonra vicdanen Joosep'e yardım etmeye çalışır. Ya tüm sınıfın eziyetlerine karşı beraber mücadele edecekler yada ayrı ayrı dayanmaya çalışacaklardır. Kaspar'ın kız arkadaşı Thea bu durumdan rahatsız olur ve Kaspar bir tercih daha yapmak zorunda kalır... Ya mücadele ya Thea.

**Ma ei sure- size rağmen ölmeyeceğim.

Not : filmin sonrasını anlatan bir adet dizi çekilmiştir: klass - elu paerast.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL