Belirsiz Gece Suare No: 36 - Kara Film 1 - Chinatown

Eskiden filmi izlediğimde pek beğenmemiştim ama daha sonra izlediğimde aslında kendi çapında güzel bir film olduğuna kanaat getirdim. Tabii Polanski'nin hikayeyi anlatma tarzı burada önemli. Bazı sahnelerde aklıma kazınmış resmen, örneğin kol saatinin tekerlek arkasına yerleştirilmesi ya da kütüphanede öksürük eşliğinde sayfayı yırtmak gibi :)..filmde pratik detektiflik zekası var.
bildiğin sıkıldım ben filmi izlerken,üç saat falan sürmüş gibi hissettim :( yok yok kara film havamda hiiiiç değilmişim ben!

bir de filmin çinlilerle ne alıp veremediği varmış anlamadım,su ayağına birbirini yiyenler çinli değildi ki,ne mana yani ;)
Klasik bir kara film.. bol kasvet ve gereksiz klişelerine ragmen çok ta sıkıldığımı soyleyemem. Jack Nicholson'un şahane oyunculuğu ve dıyalogları cok etkileyiciydi. okg'nin dediği gibi,tahmin edilebilir olmasına rağmen Roman Polanski'nin elinden çıkmış bir film olduğu için katlanılabilir. Film boyunca sürekli Jack Nicholson'un ne kadar genç olduğuna ve oyunculuğunun ona ragmen ne kadar ıyı olduguna takıldım kaldım ) bu tarzı sevenlere tavsiye edilir..
Keşke film afişi kadar güzel olsaymış. Gayette çözülebilir bir senaryo ile ortalama bir oyunculuk (o da Jack Nicholson ile üste çıkıp, Faye Dunaway ile geri düştüğü için) diyebilirim. Büyük hayal kırıklığına uğradım. Hele tokat sahnesine hiç girmeyelim, fazla yeşilçamsı :)


Eski polis Jake Gittes özel dedektif olarak çalışmaktadır. Los Angeles'ın su idaresinden sorumlu Hollis I. Mulwray'i takip etmek için eşi Evelyn tarafından kiralanır. Evelyn eşinin kendisini aldattığını düşünmektedir. Takibe başlayan Jake gerçekten de Hollis'in başka bir kadınla beraber olduğunu görecektir. Ancak olaylar beklediği gibi gelişmez. Hollis gizemli bir şekilde öldürülür. Jake olayın peşini bırakmaya yeltense de, bir karabasının içine düşmüştür. Olaylar onun yakasını bırakmayacak, Evelyn sandığı kadının Hollis'in gerçek eşi olmadığını anlayacak ve herşey daha da çetrefilleşecektir.

"Kara film akımını düşsel, tuhaf, erotik, karışık ve zalim olarak nitelendirerek işi basite alıyor olabiliriz"

Vikipedia'da Kara Film başlığı inanılmaz derecede güzel. Bir göz atın derim.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL