21. Ankara Uluslararası Film Festivali

FESTİLAB (Festival Laboratuvarı) ÇAĞRI METNİ

bkz:festilab

Bu işte bir tuhaflık yok da ben mi yanılıyorum?!

Çağrıyı katılımcısı olduğum mailgruba gelen bir mesajdan aldım. fakat işin tuhafı festival sayfasında hiçbir şekilde izine rastlamadım! diğer taraftan asparagas olacak değil ya, basbayağı ciddi bir mailgrup bu öyle böyle değil. dedim google'a sorayım. baktım sadece ve sadeceodtununsesi.orgsitesinde rastladım habere. ilginç!

Şimdi buraya dikkat.

Metinde şöyle bir not var:

1121 Mart 2010 tarihlerinde gerçekleştirilecek 21. Ankara Uluslararası Film Festivali çerçevesinde toplam dokuz atölye çalışması düzenlenecektir. Aşağıda açıklamaları yer alan üç atölyeye katılım sınırlıdır. Atölyelerin yeterli/doğru sayıda katılımcıyla aksamadan yürütülmesi amacıyla bu üç atölyeye katılım, tarafımıza yapacağınız başvuruların değerlendirilmesi yoluyla gerçekleşecektir.

yahu arkadaşlar, festivale şunun şurasında ne kaldı bu ne rahatlık yahu. bozkır havasından mıdır yoksa nedir olay bilelim değil mi?

festival yöneticileri yoksa uyuyormuş gibi mi yapıyor!!??

*

ben yine de atölye detaylarını aktarayım da kimse malumatsız kalmasın.

Atölyeler takdire şayan fakat çoktan olayı sen ben bizim oğlan şeklinde aralarında helalleşmiş olmalılar diye düşünüyorum. yanılıyorsam da biri beni uyandırsın lutfen!

Atölyeler:

1. PIERRE BISMUTH ATÖLYE ÇALIŞMASI

161718 Mart 2010 / 11.00 14.00

Brüksel asıllı ünlü Fransız görsel sanatçı. Kültürel ürünleri yapıbozuma uğratarak çoğu zaman "esprili" bir şekilde tekrar inşa etmesiyle tanınır. 2005'te senaristliğini yaptığı Eternal Sunshine of the Spotless Mind (Sil Baştan) filmiyle Michel Gondry ve Charlie Kaufman ile birlikte Oscar kazanmıştır. Bismuth, atölye çalışmasında yeniden kurguladığı Hollywood filmlerini, bazı video işlerini ve Eternal Sunshine of the Spotless Mind üzerine çektiği bir kısa filmi göstererek, kurgu üzerine konuşacak.

2. SANDY LIEBERSON ATÖLYE ÇALIŞMASI

17 Mart 2010 / 15.00 18.00

Amerikalı ünlü yapımcı. Yapımcısı olduğu filmler arasında; Jabberwocky (Terry Gilliam), Performance (Nicolas Roeg), The Rolling Stones Rock and Roll Circus (Michael Lindsay-Hogg) gibi filmler vardır. Ayrıca Bertolucci'nin 1900, Ridley Scott'ın Alien, Werner Herzog'un Nosferatu, Nicolas Roeg'in Bad Timing, George Lucas'ın Star Wars ve The Empire Strikes Back gibi filmlerine danışmanlık yapmıştır. Halen Londra Film Okulu ve İspanya'daki ulusal film okullarında dersler vermekte ve Berlin Film Festivali Talent Campus ile Londra Film Okulu'nda danışmanlık yapmaktadır. Sandy Lieberson film yapımı üzerine bir atölye çalışması yapacak.

3. GERARD LABADY ATÖLYE ÇALIŞMASI

20 Mart 2010 / 11.00 14.00

Fransız besteci ve ses tasarımcısı. Yüksek Müzik Konservatuarında (CNSM) aldığı bestecilik eğitiminin ardından araştırmalarına devam etti ve nihayetinde Müzik Araştırmaları ve Tanıtma (Connaissance et recherche musicale) merkezini kurdu ve yöneticiliğini yaptı. Ünlü yapımcılar ile yakın temas içinde geçen mesleki kariyeri gitgide görüntü/ses ilişkisi çevresinde yoğunlaşmaya başladı. Bunu takiben bilgisayar müziğinin yanı sıra ses ile ilgili tekniklerin öğrenilmesi ve edinilmesi gerektiğine inandı. A2, Fr3, Canal+, BBC, Gallimard, Philips, la Fabrique , Praxinos, Procidis, Antefims, les Armateurs, Folimage gibi kurumlarda ses tasarımcısı olarak çalıştı. Labady, sinemada ses kullanımı üzerine bir atölye gerçekleştirecek. Çalışma 2,5 3,5 saat arasında sürecek.
11 - 21 Mart 2010 tarihleri arasında gerçekleşecek 21. Ankara Uluslararası Film Festivali'ne başvurular başlamış. Yarışmalı bölümler için başvuru 08 Ocak 2010'a kadar sürecekmiş. Ayrıntılı bilgi:

http://www.filmfestankara.org.tr/
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL