22. İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali

sordum soruşturdum ve bütün uluslararası festivallerde olduğu gibi ingilizce altyazı zorunluluğu olduğunu öğrenmiş oldum:) varmış yani ingilizce
Yani kendi dillerindedir tabii canım, dublaj yapmazlar da, çeşitli altyazılarla verseler iyi olurdu, bizim amerikanlar tahmin edebileceğiniz gibi sırf ingilizce biliyorlar. Gerçi onların neyine lan kısa film, izlemesinler vazgeçtim.
her film kendi ülkesinin dilinde gösteriliyordur herhalde lica, dublaj yoktur - altyazılar da türkçedir- ikinci bir altyazı dili konulmuş mudur bilmiyorum..
Tüm filmler İngilizce sesli ve Türkçe altyazılı olarak mı gösteriliyor?
Program ve gösterim saatleri ile ilgili bilgiye www.istanbulfilmfestival.com adresinden ulaşabilirsiniz...

8 KASIM - 14 KASIM 2010

T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı ana sponsorluğunda gerçekleştirilen gösterimler, Fransız Kültür Merkezi, Alman Kültür Merkezi ve Hollanda Dutch Chapel salonlarında ücretsiz olarak izlenebilir.

THE TRANSIT,AWAY, WAX WINGS, ARANCELES, HYMEN, BAD LYRICS, BURNING CITIES, ANNIE DE FRANCIA, GOOD BYE, DOLL,HAIR,ATOMS NEVER DIE, IT IS FREE FOR GIRLS, TRINKLER, MADAGASCAR, A JOURNEY DIARY, MEI LING, MY POOR HEAD, THE STORYMAKER, TUESDAY MORNING isimli kısa filmler festival programında yer alan ve birçok festivalden büyük ödüllerle dönmüş dünyaca ünlü çalışmalardan sadece bir kaçı.

Programda ayrıca bu yıl Adana Altın Koza Film Festivali Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışmasında en iyi kurmaca ödülünü alan RITA ve Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Kısa Film Yarışmasında en iyi film ödülünü alan THE POSTCARD da yer alıyor.

Bu yılki festivali çerçevesinde, ALMANYA '09 isimli başlık altında, 13 ayrı yönetmenin kısa filmlerinden oluşan bir bölüm var. Bu bölümde Fatih Akın, Wolfgang Becker, Sylke Enders, Dominik Graf/Martin Gressmann, Christoph Hochhaeusler, Romuald Karmakar, Nicolette Krebitz, Dani Levy, Angela Schanelec, Hans Steinbichler, Isabelle Stever, Tom Tykwer, Hans Weingartner gibi yönetmenlerin çalışmaları yer alıyor. Yönetmenler, bugünün Almanyasını kendi algılamalarından ve kendi sinemasal bakış açılarından yola çıkarak somut ya da soyut olarak ve kendi seçtikleri türde çektikleri kısa filmlerle yorumluyorlar.

Program dört ana başlıktan oluşuyor:

Kurmaca Filmler, Canlandırma Filmler, Belgesel Filmler ve Deneysel Filmler

Ağırlığı kurmaca filmler oluşturuyor. Bireysel sorunları, yalnızlık temasını, çevre kirliliği ve küreselleşmenin getirdiği problemleri, gençliğin beklentilerini yansıtan filmlerin yanı sıra, gerilim, komedi ve fantastik içerikli filmler dikkat çekiyor.

Canlandırma filmler bu yıl da festivalimizin en renkli ve hareketli bölümü. İzlemeye doyamayacağımız, tekrar tekrar izlemek isteyeceğimiz filmler bunlar.

Belgeseller bölümünde, ayrımcılık ve insan hakları konusunda gerçekleştirilmiş çalışmalar, yaşlılık teması dikkat çekiyor.

Deneysel filmler ise programın çok özel bir bölümü. Bu bölümde, ele aldığı konuyu, değişik görsel yöntemler ve kurgu teknikleri kullanarak seyirciye aktaran kısa filmler yer alıyor.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL