Favori Mitolojik Karakteriniz

Posedion hariç hepsi diyebilirim sanırım ben buna :D
Neden hala fantastik-mitolojik -özellikle yunan mitolojisini konu alan- filmler çekmiyorlar anlamış değilim yada var mıdır böyle çokkkk güzel filmler?? Ben çocukken Herkül dizisini çok severdim mesela.
Yunan mitolojisindeki Orpheus'un yeri benim için özel biraz, hikayesi kısaca aşağıdaki gibi ilerliyor.

!--SPOILER--!!--SPOILER--!!--SPOILER--!

Orpheus, gelmiş geçmiş en büyük lir sanatkarıdır. Karısı Eurydike'yi herşeyden çok sever, lirinden bile. Ancak gün gelir, Eurydike ölür. Orpheus bu acıya dayanamaz ve karısını kurtarmaya karar verir. Ancak bu iş onun için zor olacaktır, karşısında hem ölülerin efendisi Hades, hem onun eşi Persephone, hem de bekçi Cerberus vardır. Ama öyle sever ki Eurydike'yi onu kurtarmak için her şeyi göze almıştır. Yeraltı dünyasının geçidini bulur, aşağı iner. Hades'in ve Persephone'nin karşısına çıkar. Konuşarak onları ikna edemeyeceğini bildiğinden tanrılara lir çalmaya başlar. Hades ve eşi o kadar etkilenir ki çaldığı lirden ona izin verirler. Öyle bir şarkıdır ki bu Cerberus'u sakinleştirmiştir. Hades, Orpheus ile bir anlaşma yapar. Karısının gitmesine izin verecektir ama bir şartla: Orpheus ölüler ülkesi'nden çıkmadan ona bakmayacaktır yoksa Eurydike'nin ruhu sonsuza kadar kaybolacaktır. Orpheus kabul eder ve yola çıkar eşiyle. Ona bakmaması gerektiğinden Orpheus önden gider, lir çalarak. Çıkışa çok yaklaştığında kimine göre emin olmak için, kimine göre karısının çığlığını duyduğu için, kimine göre de sadece bir ses duyduğu için dönüp geriye bakar ve eşiyle göz göze gelir. Eurydike'nin ruhu sonsuzluğa karışırken eşini bir daha kaybeden Orpheus iyice kahrolur. Yaşayanların Dünyası'na döndüğünde kahrından fazla dayanamaz ve o da hayatını kaybeder. Eşi ile buluşup buluşmadıklarına gelince, bazıları onların buluşup sonsuza dek mutlu olduklarını söyler, bazıları da Orpheus'un lir çalarak eşini her yerde aradığını rivayet eder...

!--SPOILER--!!--SPOILER--!!--SPOILER--!
Bu başlıkta en çok sevdiğiniz mitolojik tipleme hakkında bilgi verebilirsiniz.

Yunan Mitolojisi'nden en sevdiğim figür: Erinye'dir. Erinyeler vicdan kavramının bir alegorisidir. Erinyeler insanın kendisinden asla kaçamayacağını vurgulamaları bakımından çok önemli yaratıklardır.

Türk Mitolojisi'nden en sevdiğim figür: Umay Ana' dır. Şefkati tanımlayan bu tanrıça, çok sevimlidir. Bu yüzden onu çok severim.Bir de hayvan yavrularını koruyan bildiğim tek tanrıçadır. Bu yüzden daha da çok seviyorum.

İskandinav Mitolojisi'nden en sevdiğim figür: Valkyrie'dir. Savaşta ölenlerin elinden tutup karşıya geçiren nazik ve güzel hanımlardır Valkrie'ler. Ama hayatınızı tam bir pislik olarak geçirdiyseniz, son göreceğiniz şey, 90-60-90'lık bir Valkyrie olmayacaktır. Bi de bunlar çok pis adam döverler.

Hint Mitoloji'sinden en sevdiğim figür: Naga'dır. Nagalar, çok iyi canlılardır aslında. Ama yarı yılan oldukları için, genelde insanlar korkarlar. Garudalar'la savaşmaktan helak olmuşlardır. Onlar için hep üzülürüz. Yazık onlara :((

Çin Mitolojisi'nden en sevdiğim figür, Matsu'dur. Matsu, çok haşin ve tehlikeli bir güzel olsa da cennetin kraliçesidir. Bu yüzden, cennete zorla girmeden önce iki kere düşünmeniz gereklidir. Matsu, kimseden korkmaz. Doğduğu gün bile ağlamamıştır. Gereksiz konuşmaz, kimseye minnet etmez. Aslanım Matsu. İyilerin dostudur. Balıkçıları çok sever. Balıkları daha da çok sever. Sazanlar yaşadı. Denizlerin koruyucusudur. Sağlam hatundur. Tanrı olsam evlenirdim.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL