Belirsiz Gece Suare No:37 HOLY MOTORS

Müdürümüz pek düşünceli :)
yeşil;benim hatam.sana haber vermeliydim.

yeşil-hülya;siz istersiniz de sizi kırar mıyız:) pazartesi öğlen son olsun:)
bence de cuma niye emre'cim :)

haftasonu da izlensin pazar ya da pazartesi yazalım olmaz mı, herkes calışıyor çünkü :))
lowen aşağıda döşemişsin eyvallah daha ben filmi izlemedim soru falan sormayın keyfinize bakın(: ya bi de azcık hafta sonuna taşısak ne olurdu sanki:(((
Bana göre film bir palyaçonun sokak gösterisi niteliğinde. Her yer şov yeri, her yer motor. :) Holy Motors sıradışı kurgusuyla ön plana çıkıyor, çünkü doğrusal bir kurgu mevcut değil. Film daha çok seyirciye değişik izlenimler vermek için çekilmiş. Zaten üstünden zaman geçtikçe filmden aklınızda sadece bazı imgeler ve eylemler kalıyor. Bay Merdin çiçek yiyişi, aykırı davranışları, Eva Mendes'in aşırı makyajı, sigara içmeleri, akordeyon sahnesi, lateksli sevişme sahnesi ve buna benzer izlenimler hafızamda yer edinen kareler. Biraz soyut bir eserle karşı karşıyayız diyebilirim. Doğrusu bu filmden birşey anlamadım ve 'Holy Shit' diyenleri de yadırgamam. Tokyo! filmi de enteresan. Tuhaf ve ilginç şeyler izleyicilerin her zaman ilgisini çekmiştir.

holy-motors yorumumda howard ile kısa fikir alışverişimizi de okuyabilirsiniz.
Film teknik açıdan mükemmel düzeyde. Denis Lavant tek kişilik gösteri yapmış. Bunlar iyi, güzel de bence senaryosu karışık olacağım derken çıkmaza sürüklemiş kendini. "Yapılmış ama niye yapılmış" sorusu sürekli aklımdaydı izlerken. Yine de geçen yıl izlediğim, en unutulmaz filmlerden birisiydi. Hele ki bu sahnesi.

Ayrıca filmi izlediğim zamanlarda tesadüfen Tokyo! adlı filmi de izlemiştim. Eva Mendes'in olduğu kısımları ilginç bulan suareseverlerin bu filme de göz atması önemle rica olunur :)

Dip not: Howard Hughes burada olaydı, o çok sever bu filmi :) Bayağı tartışmıştık zamanında filmi.
Son izleme ve yorum yazma;cuma akşamı 21:00 arkadaşlar.Suarenin moderatörlüğünü kurallar gereği,filmi öneren yelimtrak üstlenmiş bulunmaktadır:) moderatörün görevi,filmi diğer arkadaşlarından daha hızlı izlemeye çalışmak ve filmle ilgili tartışmalara,ilgili konulara yön vermektir.


Devam etmeni ne sağlıyor Oscar? Cevap: Eylemin güzelliği. Bir gün içinde Pariste dokuz ayrı karaktere bürünen bir adam. Bazıları bu filmi yılın en iyi yapımı ilan etti, başkaları gözüpek ve dahiyane olarak tanımladı. Oscar bir işadamı. Çok zengin ve gizemli bir adam tarafından tuhaf bir iş için görevlendiriliyor. Bir limuzinin içinde kılıktan kılığa girerek çeşitli randevulara gidecek. Bazen bir dilenci, bazen yeğenine veda eden yaşlı bir adam ya da bir cambaz olacak. Ama neden? Filmde, çok sayıda derin ve felsefi yorum yapılmasını sağlayacak malzeme var. Ama belki de hepsi sadece zevk içindir. Çünkü bir nedeni olsun ya da olmasın, bu filmi izlemek son derece büyülü ve esrarengiz bir deneyim: komik, hüzünlü, duygulu, çılgın ve gerçeküstü. Carax, sinemanın sınırlarını biçim ve içerik olarak sonuna kadar zorlayarak, sadece hikaye anlatmaya yaramadığını kanıtlıyor.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL