Happiness, The Ice Storm, Short Cuts gibi filmler arıyorum.. SORU

billy_walsh

Konuyu Açan: billy_walsh

31.05.2012 02:37

Merhaba arkadaşlar,

Bir mahallede, şehirde, işyerinde vesaire, o grubu oluşturan farklı insanların veya ailelerin hayatına odaklanan, her birinden ayrı ayrı kesitler sunan filmler arıyorum.. illa inarritu filmleri gibi kesişen hikayeler tarzında olmasına gerek yok, belli bir insan grubunu bir konu etrafında veya birbiriyle ilişkileri açısından inceleyen filmler diyeyim..

başlıkta yazdıklarımdan başka bazı örnekler vermek gerekirse; "slacker", "suburbia (1996 yapımı olan)", "magnolia", "american beauty", "crash" tarzı filmler..

şu filmleri yazmayın lütfen; "the sweet hereafter", "they shoot horses, don't they", "the safety of objects", "nashville", "wonderland", "kicking and screaming" --- bu filmleri biliyorum ama daha izlemedim, tam dediğim tarzda da olmayabilirler..

güveniyorum size..
http://www.criterion.com/explore/98-dysfunctional-families

Hepsini izlersen, aile hekimi olabilirsin.

Make Way for Tomorrow, başyapıttır. Tokyo Story ( Ozu ) bu tür filmlerin en yücesidir.
- arkadaşlar üçünüze de çok teşekkürler, birçok iyi film çıktı burdan..

- @princhard, criterion'un sitesinde theme bölümleri olduğunu bilmiyordum, öğrendiğim iyi oldu.. bunu "...miserable moms, depressed dads, and their sullen offspring..." diye açıklamış, daha izlemeden içim parçalandı valla, ama güzel konular bunlar.. mccarey ve ozu'dan başlıyorum, en izlemiş olmam gerekenleri izlememişim gibi bir his var içimde..

- @kumcular, '71 fragments'ı izleyeli yıllar olmuştu, tekrardan aklıma düşürdün, türün en sağlam filmlerinden biri hakkaten, indirip yeniden izleyeceğim salim kafayla..

- @koyukahve, 'the apple' hariç hepsini izledim, onu da indiriyorum..

- daha fazla yardımcı olamazdınız valla, sağolun..
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL