Belirsiz Gece Suare 32 - Susan Sarandon :

Dead Man Walking:Etkileyici bir film olmuş.Film boyunca kendinizle sürekli bir sorgu halindesiniz,en azından ben öyleydim.Bir müddet sonra doğruyu ya da yanlışı aramayı bırakıyorsunuz,filmin büyüsüne ve müziklerine kendinizi kaptırıyorsunuz.Oyucu suaresi olduğu için Susan Sarandon devamlı göz hapsimdeydi,çok da iyi oynamış,daha fazlası olmazdı herhalde ama oyuncu bahsini açıyorsak Sean Penn'in önünde şapka çıkarmak biraz mecburi gibi geliyor bana.Aslında filmin sorduğu soru çok net,Devlet,bir insanı katilde olsaöldürebilir mi? Bu hakka sahip mi? ya da olmalı mı? aslında cevabını da kendi çok net vermiş film içinde.Bireysel olarak bunun cevabını vermek benim için oldukça zor.Çünkü burada ne yazarsam yazayım,bu fikrim gün be gün değişecek.13 yaşında kız çocuğuna tecavüz eden bir sapığın haberini okuyunca,gebersin! diyebiliyorsam,devlet bu adamı öldürmesin demem çelişkilerin en büyüğü olur.Ne olursa olsun,filmde de değinildiği gibi 'Öldürmek kötü bir şeydir,kim tarafından yapılırsa yapılsın.' 3 saniyede kendimle de çelişebiliyorum böylece.Filmin ebeveynler üzerinden giden yönünü de çok sevdim.Çok sıkmadan bu olayın iki taraflı olduğunuve psikolojik yönleriniçok iyi aktarmış.
Dead Man Walking

Ağlama katsayısına yoğun hizmetleri bulunan, son yarım saatiyle izleyiciye kanserli hücreler enjekte eden harika bir dram. Özellikle Sean Penn'in çarmıha gerilip de kendi aydınlanmasının getirisi olan vaazı etkileyiciydi. Oyunculuk performanslarına ne denilse az... Filmin en sevdiğim yanı aslında ölümle alakalı bir hikaye anlatırmış görüntüsünün altında sevgi dolu bir öykü sunması. Susan Sarondon'ın karakterinin yoğun insan sevgisi...
The Rocky Horror Picture Show.Hayatımda çok fazla müzikal filmizlemesemde,izlediğim müzikallerden hep etkilenerek filmi bitirmiştim.Bu film benim için biraz hayal kırıklığı oldu.Müziklerinden bile pek keyif alamadım nedense.film bittiğinde ise etkilendiğim tek şey Tim Curry'nin enfes oyunculuğu oldu.Susan Sarandon penceresinden bakacak olursak da,oyunculuğu için söylenebilecek olumlu ya da olumsuz biryorum yazmak zor.Oyunculuk açısından izlenebilecek bir rol değil gibi geldi bana,oynamış işte diye çok sığ bir cümle bile kurabilirim.Karakteri oldukça fantastikdi diyebilirim:)
DEAD MAN WALKİNG

Bir insana verilecek en büyük ceza ne zaman öleceğinin söylenmesidir herhalde.Tanrım biri bana şu gün şu saatte öleceksin deseydi sanırım kafayı yer ve o gün gelmeden intihar ederdim heralde.İdam cezası olmalımı olmamalımı,kişi nasıl bir suç islemiş olursa olsun ölümün karşılığı ölümmü olmalı.Öldürerek en büyük suçu işlemiş birini öldürmek sizide katil yapmazmı?bu soruların karşılığını arayan bir suç filmi izledimSeann pennin muhteşem performansı da eklenince olağanüstü bir seyirlik çıkmış ortaya.oscarı alan susan sarandon olmuş ama sean penn'inde hakkı yenmiş sanki. İkinci kez suare için izlediğim bu film gerek oyuncuları gerek yönetmen ve senaryosuyla dört dörtlük bir seyirlik
bu benim ilk suarem :)

ne kadar calıskan oldugumu gormen lazım :)
3 film izlesen de yetiyor aslında hülya,ben öyle yapabilirim:)
benim bir filmim kaldı no yu da izledim mi tamamdır..ama vakit bulamadım birtürlü...
peki arkadaşlar sizleri mi kıracağım:) ilk suare ve filmlerin çok olması sebebiyle 14'ü olsun.bu arada suare genel müdürleri yeni suare başlıklarını açsa mı artık?:))
emre lütfen pazar akşamı olsun.içinizde en tembeli ben çıktım heralde.lütfeennnn:))
14 ü demiştin ama :(
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL