Belirsiz Gece Suare No: 80 "9"

9 bana kalırsa sinemamızın en enteresan işlerinden bir tanesi, Ümit Ünal sinemasını, özellikle senaryolarını severim eli yüzü düzgün, kayda değer hikayeler anlatmaya çalışır. 9'un görsel taraflarını da beğenmeme rağmen daha çok metinsel anlamda (ki bu da benim egomla alakalı olabilir :) ) güçlü buldum. Her karakterin hem bireysel hikayeleri çok iyi yazılmış hem de bu hikayeler düğümün çözülmesine gereken katkıyı sağlıyor. Filmin bütününe yayılan sorguda da açıkçası ben kızı kimin öldürdüğünden çok sorgulananların birbirleriyle ilişkilerini, karakterlerin gizli saklı yanlarını vesaire merak ettim, kızı öldürenin tanımadık, mahalle dışından biri çıksa ve film sadece sorgu boyunca açığa çıkan ilişkilere odaklansa daha mı iyi olurdu belki hayır ama daha çok severdim, tabii böyle de sevdim :) seçene, oylayana, herkese teşekkürler.
çok beğendim. uzun süredir bu kadar iyi bür Türk filmi izlemiyordum.
istanbul da bir mahallede islenen bir cinayet i arastiran polisler mahalledeki alti kisiyi capraz sorguya alir. sorgu esnasinda siradan gorunen bu insanlarin bir bir sirlari aciga cikar.

"hicbirsey gorundugu gibi degildir" 6 nin bir hamleyle 9 a donusmesi guzel bir gondermeydi.

Kurgusu iyi yapilmis oyunculuklarla iyi islenmis yine katil kim merakiyla filmin sonunu bekledigimiz ve hayattaki en buyuk zaaflardan bencillikle son bulan şahane bir filmdi.

Oneren arkadasa cok tesekkur ederim :))

Ustuste iki umit unal filmi izledik, cok ta iyi oldu zira kendisi cok sevdigim bir sahsiyettir..

Bu arada izlemediyseniz nar filmini mutlaka izleyin...Serra yilmaz bu filmde de oldugu gibi bulundugu her filmi oyunculugu mimikleri ve dogal tavriyla inanilmaz bir sekilde buyuluyor...bir numarali hayraniyim:))
9 ^^



İstanbul'un sakin mahallelerinden birinde vahşi bir cinayet işlenir. Cesedi bulunan kadının kimliği tam olarak anlaşılamaz, fakat polisin eline kadının çıplak görüntülerinin yer aldığı video görüntüler geçmiştir. Polis, mahalle sakinlerini olayla bağlantılı olarak sorgulamaya başlar.

Son dönemin en ilginç yapımlarından biri olan Dokuz, dijital kamerayla çekildi ve 21. İstanbul Film Festivali'nde, En İyi Film ödülünü alıp, Serra Yılmaz'a da En İyi Kadın Oyuncu ödülü kazandırdı.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL