Belirsiz Gece Suare no:70 The Fall

şahane mistik sevgi dolu bir düş filmi :)

renkler muzıkler cekımler sahneler rüya gibiydi.

ufaklıgın oyun gucune hayran kaldım zira son sahneden salya sümük aglarken epey aglattı...

listemde duran filmi önermekle ben, secmekle de siz cokguzel bir iş çıkarmışız elınıze saglık :)
bu film beğenilince çok mutlu oluyorum bana ne oluyosa :) şöyle iki adet kamera arkası videosu var. izlersiniz belki... tabii ki spoiler içerir :))

http://www.youtube.com/watch?v=SBKK4irVyBk

http://www.youtube.com/watch?v=sevKUii9jA4
Bayram sabahı bu film çok güzel gitti :)

Çok ama çok beğendim. uzun zamandır izleme listemde duruyordu. Oğuzhankun arigato ^^ sayende daha fazla ertelenmekten kurtuldu film ve ben.

O küçük kızı içime sokasım geldi. ne kadar iyi oynamış. Nadidoş seninki burada da çok iyi. Masal gibi çok renkli muhteşem bir film. Mekanlar süper. öneren ve oy verenlere ve vermeyenlere teşekkürler müthiş bir film izledik ^^
Düş/üş...

Çok ertelediğim bir filmdi "The Fall"... Beklentim yüksekti zira... Düşsel bir dokunuş hayal ediyordum... Fazlasına sahip oldum...

Öncelikle, ilk yarısının çoğu bölümünü tebessüm, ikinci yarısının çoğunu da farklı bir hüzün ve şık sövgülerle, filmin sonunda yine tebessüme geri dönerek filmi izledim. Hakikaten gerek sinematografik açıdan, gerekse senaryo açısından baktığımda "The Fall" en sevdiğim filmler kategorisine üst sıralardan girdi.

Doğal, samimi bir sevgiyi, gerçekten, mecazen (ruhsal) düşüşleri işleyen "The Fall" rengarenk dünyası, ilginç karakterleriyle kesinlikle izlenmesi gereken sinemasal bir deneyim. Öykü anlatan, o öyküyü yaratan filmleri çok beğenmemden olsa gerek (bknz. Big fish) "The Fall" da da izlerken sihri hissetmem güç olmadı.

Şiddetle tavsiyedir...

Film sayfasından kopyaladım :)

Artım şimdi mi baryamdan sonra mı :)
Bu filme uzun uzun bir yorum yazmak isterdim, bu kadar etkileyici bir film izleyeceğimi hiç düşünmemiştim. Alexandria hatrına bile defalarca izleyebilirim bu film. Suarede izlediğim en iyi filmlerden biriydi. Görsel şölen terimini bu filmden başka bir film, bu kadar dolduramaz sanırım.
görselliği ve bazı sahne geçişleri oldukça iyiydi
hııhhhh oyunculuklar gayet doğaldı bikere avrupalardan buraya çamur atma çocuk :p al bakalım

O zaman bende havadan artımı alayım:) öncelikle okg dediğin gibi türkiyeden sahne var şamdanlı salon sahnesi ayasofyada çekilmiş. Zaten dünyanın bir çok yerinden mekan seçilip bizden seçilmeseydi haksızlık olurdu bence. Tam bir görsel şölen, tam bir sanat eseri. Filmde hiçbir şekilde efekt yok mekanların hepsi gerçek. Tek bir sn için kilometrelerce yol gidilip çekilmiş. İnanılmaz titiz bir yönetmenin 8 senede çektiği bir film. O yüzden ben bu yönetmene secde ederim :)
Benim için film bir salvador dali resmi kadar sürreal, fantastik ve değerli.

Son olarak şunu sölemek istiorum ve yönetmene saygı duruşunda bulunuyorum.
David fincher ve spike jonze filmi izledikten sonra tarkovski, oz büyücüsünü çekseydi, böyle bir şey olurdudemişler.
Kesinlikle haklılar:)
Alemsiniz dostlar, ben buna da yorumumu yapıp artımı kaparim havadan :-) teşekkür ederim emeği geçenlere :P

The Fall'i El Laberinto Del Fauna gibi film ararken rastlamistim. Iyi ki izlemisim. Çok sevdiğim bir filmdir. Iki kere izledim, daha da izlerim. Genel olarak masal gibi anlatılan filmleri çok severim bunda da çok hoşuma gitti zaten. Filmin kendi içinde bir gizemi var. Oyunculuklar biraz daha iyi olabilirmis (enişteye lafım pardon miss pace). Bir yerde okumuştum filmdeki mekanların hepsi gerçekti diye ve bir sürü ülkede çekilmişti. Aralarında Türkiye de vardı sanırım. Şimdi teyit edemiyorum :-) benim için filmin en güzel ve en estetik sahnedi kesinlikle perdenin kana bulandigi sahne. Biri resmini paylaşırsa mutlu olurum :-)
nadidoşa "aşk" dışındaki her konuda katılıyorum :)

bu filmi bana ya essam önermişti ya metin,izlemiş ve çok çok beğenmiştim. o renkler o hayal gücü :) filmin detayı hakkında hiçbir şey hatırlamamama rağmen benim de film önerisi isteyenlere verdiğim ilk cevaplardan biridir,öyle severim yani :) suarede çıkması da iyi oldu,sonuçta suarelerin amacı iyi film izlemekse bu film tam amaca hizmet eder cinsten :D
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL