Özel Suare : Inside Llewyn Davis (Sen Şarkılarını Söyle)

İnsan hep olmak istediği kişi olmaya çalışıyor ama bunu herkes ne kadar başarabiliyor? Hayallerinden, kendinden vazgeçmek kolay değil ancak bazen hayat bunun içine itiyor.Filmin karanlık havası güzel ancak çizilen karakteri pek sevemedim. Bir de sanırım müzikler filmde kullanılan müzikler yeterince iyi değildi ya da benim sevdiğim tür müzik olmadığından sevmedim. Eksik, kayıp ve mutsuz bir film o kadar.
oooooooooo emre fılm ızlemıs ve yorum yapmıs:)
Coen'leri çok sevmeme rağmen beğenemedim filmi.
Inside Lyewyn Davis=? Sen Şarkılarını Söyle

1960 lı yıllar...Antikapitalist dönem... Greenwich village dayız. Folk şarkıcılarının çok fazla olduğu bir zamanda,kendi kariyeri bir kedinin hayatından pek de önemli olmayan ya da bunu çok önemsemeyen ve tutunamayan Llewyn Davis'in hikayesi... Lyewyn şuursuz, kibirli, umursamaz bir karakter. Hayatının dairesel çizgisini de bu karakteri belirliyor sanırım. Karamsar ve hüzünlü bir anlatıma sahipti film ama ben pek sevemedim. Tam bir kaybeden filmiydi. Aklımda pek fazla bir şey kalmadığını da belirteyim. Justin timberlake ve Carey Mulligan'ın söylediği şarkı pek güzeldi yalnız.

Özel isteğimsi not: Önümüzdeki suarede müzikli film izlemesek olur mu? (:

Not 2: Yazımda çok fazla pek kullanmışım(:
kedi+gitar+yol+müzika..aklımda başka birşey yok hikaye katarsislerle dolu bi çizgide ilerleyiyor..sonuç coenkardeşler hüsranı (aklımda kalanlar)

The People Who InspiredInside Llewyn Davis

http://www.slate.com/blogs/browbeat/2013/12/02/llewyn_davis_real_person_true_story_behind_coen_brothers_movie_with_oscar.html

İdeallerinden peşinden gidenler her zaman kazanamaz tabi fakat onlar pes te etmezler..Karakterimiz o kadar ki beş parasız kalmayı bile göze almıştır.

Onun için kız arkadaşının zor durumundan cok, evınde mısafır kaldıgı kişilerinkedilerinin kendi yüzünden kaybolması daha onemlıdır. .Hayatı hep başarısızlıktan ibarettir. Ailesı de dahıl kimse onu onemsememektedır.

Filmin giriş sahnesiyle bitiş sahnesinin aynı olması karakterin hayatının nasıl bir kısır dongu oldugunu anlatıyor.

Yaptığı müzikle geçimini sağlamaya calısan ama bir türlü başarılı olamayan;kayıt ettiği plakları dıkkatı cekemeyen, basarısı 3.sınıf bir mekanda calmaktan öte gecemeyen müzik tutkunu bir folk sanatcısının caresiz veümitsizlikle doluhikayesi.

bu türü seven için keyifli bir film denilebilir.
hos bir film. hayallerinin pesinden kosan bir adam, cogumuzun cesaret etmedigi gibi...

filmi izlemeye basladiginiz andan itibaren sizi gulumsetiyor fakat filmin temel altinda bir huzun var. bunu film boyunca hissedebiliyoruz.

coen kardeslerinin filmi oldugu cok belli, fazla iddiali durmayan ama cok incelikle bir film. tabi turu sevmeyen insalar icin bunaltici olmasi kacinilmaz. ben zevk alarak seyrettim.

iyi seyirler.
Bir Coenleri hiç sevmem iyi mi? Kendim ettim kendim buldum sonuçta, başımın etini yiyebilirsin :)
eda ben bu filmi izlemezsem 3 sene dilinden kurtulamam :) ama film kötü çıkarsa, 3 sene sen benim dilimden kurtulamazsın orası ayrı :) inşallah kötü çıkar kihkihkih.
ah serpilim sen bu hallere düşecek miydin? esprilere konu oldun, kıyamam :(

Emre sen de izle bir zahmet filmi. Hatta ben de bi zahmet izleyeyim kendim seçtim sonuçta :)
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL