yeni başlayanlar için fotoğrafçılık

haklısın black ama analogda bu dikkate alınarak, açı, ışık, hareket hesaplanarak fotoğraf çekilirken dijitalde çok sayıda çekme ve çektiğimizi görmemiz sayesinde/yüzünden tembelliğe kaçılıyor gibi..
Bence de asıl fotoğraf çekmenin zevki analog makinayla çekip, baskısını yaparken, heyecanla beklemek... Ama gerçekten hem zahmetli, hem vakit alan, hem de biraz pahalı bir zevk, djitalleri düşünürsek. ayrıca eski bir Afsad öğrencisi olarak, Ankara'dakilere tavsiye ederim ama İstanbul'da da İfsak imdada yetişir :)



Sana aynen katılıyorum Hatice, ilk başta aynı gibi gitse de kesinlikle dijitalle daha az fotoğraf çekiyorum ben de ve de istemeden de olsa daha az özenle çünkü biliyorsun ki her anın yok ama her karenin tekrarı var...
benim de bir pentax K1000 analog makinam var oldukça eski kendisi :), onun verdiği hazzı hiçbirşey vermiyor, çok büyük kolaylıklar sağlamasına rağmen dijitale başladığım günden beri daha az fotoğraf çekiyorum..

analog makina ile siyah-beyaz fotoğraf çekmek ve karanlık oda kullanmak oldukça pahalı bir hobi, ancak Ankara'daki arkadaşlar AFSAD'da temel düzey, ileri düzey, dijital ya da karanlık oda eğitimi alabilirler..

önceleri fotoğrafçıların çoğu analog makina taraftarıyken şimdilerde dijital kullanmayan nerdeyse yok. ben elbette fotoğrafçı değilim ama dijital sanki birşeyin pahalı olan orjinalini değil de ucuz olan Çin yapımını alıyormuşum hissi veriyor bana, umarım geçer :(
'Türk Fotoğrafında 101 Kompozisyon 101 Yorum' adlı Gültekin Çizgen kitabı ve analog makinaya ilgi duyuyor, baskı kısmıyla da ilgileniyorsanız, 'Siyah - Beyaz Fotoğraf Sanatı ve Karanlık Oda Teknikleri' adlı John Hedgecoe kitabı da tavsiye olunur.



İlk kitap Say Yayınlarından, ikinci kitap da Remzi Kitabevinden...
'öncesizliğin ve sonrasızlığın ışığında an resimleri' diye bir kitap var.

georg simmel. dost'tan çıktı.
fotoğraf ayrı bir dünya, ve bu dünyada ne istediğini ya da ne yapmak istediğini bilmek çok önemli bence.

teknik, makineler, ayarlar vs.herzaman öğrenilebilir..

bir de fotoğraf meraklısı ya da değil bence herkes Nezih Tavlaş'ın kaleme aldığı 'Fotomuhabiri Ara GÜLER' adlı biyografik kitabı mutlaka okumalı..Ara Güler öyle bir zamanda doğmuş, büyümüş ve yetişmiş ki kitap türkiye tarihine de oldukça değiniyor..

kitap o kadar iyi hazırlanmış ve Ara Güler o kadar samimi anlatmış ki kendimi kitabın büyüsüne kaptırdım bir an sanki karşımda bana anlatıyormuş hissine kapıldım:)

bu kitabı okuduktan sonra insan birşeyi yapıyorsa iyi yapmalı dedim ve bir daha elime fotoğraf makinemi almadım :)

bir de Susan Sontag'dan Başkalarının Acısına Bakmak var..

her ikisi de bakış açınızı değiştirecek ve size birçok şey katabilecek kitaplardır.
Dost Kitapevi-Fotğrafa Başlarken-Levend Kılıç

Fiyatı:32 milyon TL .))
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL