ülkemizde bölünmemiş olan tek müzik tarzıdır türkçe rap

vakti gelmişken 1az lirik atayım dedim.

söz konusu durum 2 rapçinin ayrılması ve etraftaki küfür taaruzları.
bunlar türkçe rap'in magazinsel mevzuları. kimisi karakterleriyle yargılar sanatçıları kimisi besteleriyle kimisi olağan durumlarıyla.
türkçe rap dediğimizde aklımıza ilk olarak iki isim geliyor.
*sagopa kajmer
*ceza
ikiside kendi dallarında üstad olmuşlar.

''ükemizde bölünmemiş olan tek muzik tarzıdır türkçe rap''.

böyle bir tanım olmasını çok isterdim. çok ve çok taze olan bu gürültüler artık dinleyicileride etkiliyor, haliyle yeni dinleyen kişileride.

bundan 3 sene önce ablamın yere bakıp ''sen necisin'' sorusu karşısında mal bi ifadeyle
-necisin derken?-
aslında anlaşılır bir durum.
ce-za kişisi ve sa-go kişisi arasında geçen kişisel savaş yüzünden zamanında rap dinleyicileri bu soru(n)lara fazlasıyla maruz bırakıldı. kulaktan kulağa abartılıp önümüze servis edildi. şimdi öyle bir durum söz konusu dahi değil. rapçiler wap sayfalarında gerçekleri (kime göre) öğrenebiliyoruz.

objektif davranmak istiyorum ama tetikle tanışıyorum. rap dediğimiz şey hızlı lirik atmaksa eğer bu konuda ce-za bunu sağlayabilen tek kişi.

''mamamımımımamamamımımımımamamam'' türkçe rap'in bundan ibaret olmadığını biliyoruz.

Sagopa Kajmer yolunu evliya-i rap olarak belirledi ve emin adımlarla ilerliyor.
şimdi ise ikisi çok farklı tarzların mc leri olmuşlar bölünmüşler, parcalanmışlar o olmuş bu olmuş birinin karısı teknocuymuş biri arkadaşını askerde satmış biri uyuşturucu kullanıp lirik atmış.

youtube yorumları var tabi 1de! inanılmaz derecede sorumsuz ergen gençlerin birbirleriyle atışmalarına şahit oluyoruz. birbirlerine akla gelmeyen küfürler kullanılıyor. bu bahsettiğim rapçiler böyle olsun istemezlerdi eminim . bilinçsizce türkçe rap fanları yetişiyor ''sanal delikanlı'' diye tabir ediliyor artık. çok acı..

internette orda burda gezen çok hakikatlı türkçe rapler var eğlendiriyor adam. sana beyin cimlastiği yaptırmaktan ziyade ruhunu doyuruyor.

açalım studyolarımızı kardeşlerimize diğ mi ama en azından turkçe rap denildiğinde akla dinlenilebilicek bir kaç isim daha verse hoş olmaz mı? var tabii ki yok değil ama yeni soluklar lazım piyasaya ortalık rapper kaynıyor altyapı bad kafayla çekilir gibi değil.

o halde ne diyoruz?! ''ben türkçe rap'i öldürdüm sizler yaşatacaksınız''

saygılar.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL