ülkemizde bölünmemiş olan tek müzik tarzıdır türkçe rap

Önyargılarında boğulmuş bir insana Rap müziği anlatmak da benim için bir eziyet olmaktan başka bir şey olmayacaktır. Anladığım kadarıyla Türk Halk ve Sanat müziğiyle ilgilenen birisiyle konuşuyorum. Cahillikle de suçlamak haddime değildir fakat az bilenden her zaman korkmak gerekir.

Cevap verdiğin için teşekkürler.
Türk kültürüyle nasıl bağdaşıyormuş kanıtlar mısın bana? Savunulan müziğin rap olması gerçekten çok güldürüyor beni. Nedir bu yabancı kültür özentiliği anlamıyorum. Yorumunda direkt cahil biri olarak betimlemişsin beni varsın rapi bilmeyeyim sadece o yüzden cahil desinler bana. Tekrarlıyorum müzik estrümanların ahengiyle güftenin bütünlüğüne denir en azından ben öyle görürüm. Rapi müzik olarak görmüyorum çünkü müzikal alt yapısı sıfır. Ev ortamında yapılan müziğin üzerine şiir okumak bile daha sanatsal daha hissiyatlı. Rap dinleyen ve yapan bir adam facebookta koyunu keserken kanlı canlı fotoğrafığını paylaştı. Hep bu kafadan bu insanlar pervasız bir aykırılık, bir kibir var üzerlerinde..

Beni anlayan anlamıştır sizin anlamanıza gerekte yok. Bu da son yorumumdur bu başlıktaki..
Arkadaşlar, böyle bir platformda Türkçe rap için bir sohbet ortamı oluşturulması beni ilk gördüğümde fazlasıyla sevindirmişti. Ancak bu yorumlar nedir böyle? Afedersiniz ama bu ne sığlıktır?

Yıllardır Türkçe Rap dinliyorum, takip ediyorum. Ama bu tarz yorum ve yargılamalarla en son ne zaman karşılaştığımı hatırlamıyorum bile. Bu konuşmaların zamanı çoktaan geçti arkadaşlar yapmayın. Müzik olsun, sinema olsun lütfen bilmeden karalama yapmayın. Noumenon adlı arkadaşın yorumundan alıntı yapacaktım, bütün yorumunu kopyalamam gerekecek. Yani her söylediğin laftan bu işin derinliğini zerre bilmediğin, sadece etrafında gördüğün insanlar üzerinden yorum yaptığın o kadar belli ki. Ne desem boşa kürek sallamış gibi hissedeceğim kendimi sanırım. Bir insan herhangi bir müzik türüne ve dinleyicisine bu şekilde saldırıyorsa bunun saygısızlıktan başka bir kelime karşılığı yoktur, kusura bakmayın.

Yıllardır Rap dinliyorum dedim, etrafımda bir tane bile Rap dinleyen adam yokken ki çoğu ya rock ya pop ya da punk dinliyordu, hiçbiri benim dinlediğim müziğe saygısızlık etmedi. Çünkü bu işin olayı budur. Şimdi kalkıp 50-60 yaşındaki teyzeler amcalar gibi Rock dinleyenlere 'satanistler, kara kara giyiniyorlar, saçlarını uzatıyorlar, kafalarını sallıyorlar, anneleri babaları yok mu bunların!' demekle, 'Rap dinleyenlerİsyankar, devrimci takılmaya çalışan (ki kapital bir müziktir) esrarkeş, eroinman tiplerdir.' demek arasında ne fark var? Kapital mi? Güldürme beni :D Peki bir müzik türüne 'ZIMBIRTI' demek bu kadar kolay mıdır?

Evet, Rap Amerika'da doğmuştur, ezilen afro-amerikan azınlığın müziğidir. Fakat Türk kültürüyle bağdaşmadığını kim söyledi? ''arkaya abuk sabuk bir davul ritmi koyuyorlar ve saydırıyorlar başka bir halt yok yani'' haha :D Yapmayın arkadaşlar, gözünüzü seveyim. Sen öyle dersen Atmosphere sana ''cause all that matters is 'The Bass and the Movement'' demez mi? İsyankar dersen N.W.A sana 'Fuck the Police' demez mi? Devrimci takılmaya çalışan dersen Immortal Technique sana 'Obnoxious' demez mi? Eroinman dersen Cypress Hill sana 'I Love You Mary Jane' demez mi?

Hele ki'Asla böyle müzik dinleyen kimselerle arkadaşlık kurmam.' demek nedir? Müziğin en büyük işlevi insanları birleştirmesi değil midir?

Bu kadar sert çıkmamın sebebi de bilip bilmeden eleştiren, çevremde gördüğüm absürd, yozlaşmış insan tiplerinden dolayıdır. Tekrar kusura bakmayın.

Başlığı açan arkadaşa gerçekten teşekkür ediyorum.
Evet güzel bir noktaya parmak bastın zenginleri dediğim gibi giyinmez tabi :) Facebookta 5k hayranım var diyorsun içlerinde hiç mi dediğim gibi eleman yok sanıyorsun. Neyse birader benim gördüğüm, duyduğum şeyler bunlar. Bilmeden atıp tutacak halim yok bana bir şey kazandırmazda. Senin doğrun o benim doğrum bu. Sana rap müzikle başarılar ki, bulmuşsun muritlerini. Bende sert çıktım sende ama normali bu zaten tartışmalar böyle olmalı..
Facebookta bile 5k hayranım varken 3 senedir yorum yazdığım filimadamında görecek bir iki kişiye mi reklamımı yapacağım? Sizce ihtiyacım var mı buna?

Sert çıkmış olabilirim ancak, hiçbir rapçinin mohikan saçı yoktur ve hiçbir rapçi o şekilde giyinmez. Giyiniyorsa da rapi temsil ettiğini söyleyemezsiniz.

http://www.youtube.com/watch?v=PjBobW6R1bk

http://www.youtube.com/watch?v=mBTkr-nVeyo

Bir bakalım değil mi rapçiler nedir, ne değildir? Biraz daha bilgili olalım.
Ne marjinalliği. Marjinal olmak istesem rapı överdim ya da senin gibi burada reklamımı yapardım. Sen hayatında hiç Fikirtepe'ye gittin mi orada kaç tane mohikan saçlı bol yırtık paçalı pantolonlu pis mahalleleri gördün mü ? Oradaki gençler rap müzik dinliyor işte hatta arabesk rapte varmış onu da dinliyorlar..

Neyse bu bir bakış açısı. Ben burada haddimi aşmıyorum sana küfür falan ettiğim yok. Sadece bazı gerçekleri açıklıyorum hepsi bu..
Noumenon Artık rapi kötüleyince marjinal olmuyorsunuz kusura bakmayın. Ben ki John Lennon, Alice Cooper, The Rolling Stones, Aretha Franklin, The Beatles, Bob Dylan, Elvis Presley, Jimi Hendrix, Bob Marley, U2, Frank Sinatra, Guns N' Roses, Aerosmith, Cem Karaca, Erkin Koray gibi insanların müzikleriyle büyümüş, sonrasında rape gönül vermiş adamım.

Bu şarkılarda duyabileceğin tüm enstrumanları, rap şarkılarında, hatta ve hatta benim albümümde duyabileceksin. Bunları burda tek tek anlatmayacağım, hani sadece şunu diyorum. HADDİNİ KİMSE AŞMASIN!

Rape amerikan müziği diyorsan git bir çıkış hikayesine bak. İyi bak ama.

"Zaten bu müzik denilen zımbırtıyla uğraşanlar hayatları boyunca bir baltaya sap olamayan, genelliyorum çünkü bu böyle. İsyankar, devrimci takılmaya çalışan (ki kapital bir müziktir) esrarkeş, eroinman tiplerdir."

Böyle düşünen birine niye cevap veriyorsam gerçi.
Anathema rumuzlu arkadaşa katılıyorum çoğunlukla bende bu türü sevmem ve dinlemem..

Çünkü bu müzik bilahare Amerikan özentiliğinin simgesidir, oradaki zencilerin müziğidir..Türk kültürüyle bağdaşmamaktadır. Zaten müzik sözle enstrümanın senkronizasyonuyla güzelleşir. Bu türde ise arkaya abuk sabuk bir davul ritmi koyuyorlar ve saydırıyorlar başka bir halt yok yani. Zaten bu müzik denilen zımbırtıyla uğraşanlar hayatları boyunca bir baltaya sap olamayan, genelliyorum çünkü bu böyle. İsyankar, devrimci takılmaya çalışan (ki kapital bir müziktir) esrarkeş, eroinman tiplerdir. Asla böyle müzik dinleyen kimselerle arkadaşlık kurmam. Müzik evrenseldir ancak Rap müzik değildir..

Bu kadar sert çıkışımın sebebi tamamen çevremde gördüğüm absürd, yozlaşmış insan tiplerinden dolayıdır.
Son Durum: Benim albümüm 12 Aralık'ta çıkacak, adı İşaret. Denk gelirseniz bu bizden deyin haha .
Dinlemediğim bir müzik türü açık konuşmam gerekirse. Bir zamanlar Sagopa dinerdim ama artık dinlemiyorum. Sevmememin nedeni; o yüce, kimsede bulunmayan şanlı tarih ve kültürümüze uygun olmayışı gibi saçma düşüncelerden ileri gelmiyor.



Türkçe'nin bu tür müzik tarzına dilimizin ahenk ve sentaksının durumu mevcudiyetiyle çok yetersiz olduğu görüşündeyim. Sert sessizlerin fazlalığı ve cümle yapımızın diğer dillere göre oldukça farklı oluşu Türkçe Rap'teki en büyük sorun. Aşılması gibi bir durum da söz konusu değil. Bunun için bu müzik türünün ülkemizde fazla ilerleyemeyeceği görüşündeyim. Kaldı ki zaten koskoca ülkede bu türün tanınmış bir kaç tane sanatçısı var. Hak verirsiniz ki bu çok az.



Sagopa'nın kadife sesi dilimizin handikaplarını yenmedeki en büyük yardımcısı. Zaten Sagopa'nın bazı şarkılarında söylediği ingilizce kısımlar -şahsi fikrim- çok daha güzel. Ceza'nın sesi ise af buyrun özür dilerim ama kapı gıcırtısı gibi kulak tırmalıyor.



Sonuç olarak dediğim gibi kültürlerin müziklerine baktığımızda dilleri ile doğru orantılı geliştiğini görüyorum. İspanyolca-Latin Müziği, Arapça-Oryantal Müzik, Hintçe-coşkulu ve hareketli müzik türü, Çince-tinsel müzikler vs. ...



Radiohead, Anathema tarzı müzikler dışında birşey dinlemem ama tabi dinleyene de saygı duyarım. Müziğin iyisi ya da kötüsünün olmadığını düşünüyorum. Tek ve benzersiz olan insan için müzik de tek ve benzersizdir. Bireyin hoşlandığı ne ise müzik o'dur.



Saygılar...
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL