Filmmor İstanbul Modern'de

9. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali Başladı..!

25 ülkeden, 88 kadın yönetmenden 60ı aşkın filmle12-20 Martta İstanbulda,Ardından Van, Antalya ve Trabzonda, 9. Filmmor Kadın Filmleri FestivaliyleElbette EşitizDiyoruz!

Eşitiz Dedik!

Yılı yine, bir yandan yaşamın her alanına sirayet etmiş bunca eşitsizliklerin cinskırım halini alan kadın cinayetlerine varan sonuçları, bir yandan kadın-erkek eşitliğine karşı açıklamalar, eylemlerle geçirince artık duyulması dileğiyle:Eşitiz Dedik!

Bu yılki festivalin tema-sözüne:

- Alınamaz, verilemez, çalınamaz, kazanılamaz, dikilemez, biçilemez olan ama hala metreyle ölçüp teraziyle tartmaya kalkanlara rastlanan,

- Yasalarda olan ama fiiliyatta evrile çevrile yok edilen,

- İdraki ve inşası için fizik-biyoloji, fıtrat-yaradılıştan öteye geçmeyi gerektiren eşitliğin artık anlaşılır ve yaşanır olması dileğiyle:Eşitlik Dedik!

Şimdi bültenle, afişle, yaklaşan festivalle söze devam ediyoruz:

Hiç tartışılacak yanı yokElbette Eşitiz!

Asıl meseleYaşarken Eşit miyiz?

Haydi FestivaleEvin işi, çarşının telaşı, hayat gailesinden ötesini hak ettiğimiz için,Şehre-çoğu festivale-sinemaya gelmeyen kadınların sinemasından filmler görmek için,Dünyanın yirmi beş ülkesinden kadınlarla, sözleri, deneyimleri, düşleri, filmleriyle buluşmak içinEşitliğe cinsiyetiniz ya da konumunuzdan dolayı direnmek eğilimindeyseniz kadın-erkek eşitliği fikriyatını anlamaya giriş içinYa da başka türlü bir festival keyfi yaşamak için Haydi festivaleFilmmor Kadın Filmleri Festivali Ekibi
''Uluslararası Gezici FilmmorKadınFilmleri Festivali yarın İstanbul'da başlıyor. Ardından Kars, Sinop ve Paris'e gidecek

İSTANBUL - Filmmor Kadın Kooperatifinin düzenlediği 8. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali, yarın İstanbulda başlıyor. Kadınlarla birlikte kadınlar için sinema yapmak, itiraz etmek, üretmek, düşlemek için 2003 yılında kurulan ve sadece kadınların katılımına açık olan Filmmor Kadın Kooperatifi bu yılki festivalde, 20 ülkeden 53 filme yer veriyor. Filmlerin yanı sıra her yıl olduğu gibi yine pek çok panel ve söyleşi de etkinlikler arasında.

Festival; İstanbulda Fransız Kültür Merkezi, Goethe Entitüsü, İstanbul Modern ve Melek-Filmmor Akşam Festivalinde salonlarının ardından 10-11 Nisanda Kars, 17-18 Nisanda Sinopta olacak. Ayrıca bu yıl, Creteil Kadın Filmleri Festivali (Festival De Films De Femmes) ortaklığıyla 31 Mart-6 Nisan arasında Türkiyeden kadınların filmleri Fransaya gidecek.

Sekiz bölümde gösterim

18 Nisana kadar devam edecek 8. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivalinin bu yıl tek bir teması yok. Filmler, sekiz farklı bölümle gösterilecek. Bu bülümler: Feminist sinemanın öykücüsü Marleen Gorris Toplu Gösterimi, geçen yıl hayatını kaybeden feminist sinemacı Carole Roussopoulos, Ermenistan KIN (Kadın) Filmleri Festivali seçkisi, Jin Jiyan Azadi, Cins Cinsiyet Cinsiyetler, 30 Yıl Sonra 12 Eylül, Sinemada Kadınlar: Melek ya da Şeytan, Masum ya da Fettan ya da Hiç Kimse ve Kadınların Sinemasından oluşuyor. Bu bölümde filmleri yer alan yönetmenler söyleşilere de katılacak.
Yarın 21.00de İstanbulda başlayacak festivalde gündüz seansları 14:00, 15:30, 17:00 ve 19:00da. Akşam Festivali başlıklı gösterimler ise her gün 21:00de. Festivalin İstanbul ayağı, 21 Mart akşamı en cinsiyetçi filmlerin belirleneceği 2. Altın Bamya Ödülleri töreniyle sona erecek''
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL