Korku Önermece

yeni korku film önerileriniz var mı? 2010-2013
Korku Seansını çoktan listeme almıştım.Fazlaca korku filmi izlemem ama insan arada mutlaka izleme ihtiyacı hissediyor ve türü seviyorum da.Benim de nacizane tavsiyem çokta uzman olmasam da Teksas katliamıyla ilgili filmler,şahsen gerçek hikayesi olan filmler daha ilgimi çekiyor,Silent hill ilk filmi,Koleksiyoncu aklıma gelenler gerçi bunlar biraz gerilim kategorisine daha çok giriyor yanılmıyorsam
Blair Witch atmosfer filmidir, öyle fazla korkutucu yanı yok. Her türlü izlenir. The Exorcism of Emily Rose' da (Şeytan Çarpması) enteresan bir film. Daha çok bir mahkeme filmi gibi, yalnız arada kız bir fıttırıyor. Lake Mungo'yu ben PC'den silmiştim, belgesel olarak hiç sarmamıştı.

kaede'nın de yazdığı gibi son zamanlarda The Conjuring (Korku Seansı) klasik anlamda sağlam bir korku filmi. Ruh temalı filmlerin klişe unsurlarını güzel özetliyor.
Blair Cadısı el kamerasıyla çekilen filmlerin ilki yanılmıyorsam,bu film hakkında ki yorumlar biraz kafamı karıştırmıştı doğrusu,o yüzden sordum ama izlerim büyük ihtimalle,diğer iki filmse belgesel tarzı çekilmiş filmler,cesaretimin doruk noktasında olduğu zaman ve mümkünse gündüz izlemeye çalışcam bu filmleri de.
blair cadısında sıkıntı yok,izle.Ama şeytan çarpması emily rose du dimi? o filim rahatsız edici,gerçek bi olay bi olması ben çok gerilmiştim,ayrıca daha da delirip internette gerçek kadının ses kayıtlarınıda dinleyebilirsin:)
Yıllarca pc m de duran ve yer tutmasın diye sildiğim Şeytan çarpması ve arkadaşımın söylediğine göre şimdiye kadar en çok korktuğu film olduğunu iddia ettiği Mungo gölü bunları izlemeye cesaret edemedim bir türlü,izleyip yorum yaparsanız çok sevinirim

Bir de Blair Cadısını izleyen varsa tavsiywsini alayım lütfen.
Başarılı korku filmine hayır demem, eski yapımlara merak sardım bu aralar izlemediyseniz the changeling'i tavsiye ederim. Nedense beni tek korkutan filmler cin-kötü ruh temalı filmler, diğer türler beni korkutmuyor.
Son söylediklerini izledim, Desmond. Listemden beğendiklerine bir bakacağım. İzledikçe değerlendirmeniz için sizlere başka listeler daha vereceğim. Önerilerin devamını bekleriz tabi.

El kameralı filmlerin baş döndürücü etkisi var. Ben de fazla sevmem ama aralarında amatörlük ruhundan sıyrılan güzel filmler var.
Korku filmlerini bende çok severim ama dediğin gibi iyi örnekler her zaman çıkmıyor. Yaptığın sınıflandırmaya katılmakla birlikte, en nefret ettiğim şu el kamerasıyla çekilen filmler. Beğenenler var ama ben sevmiyorum. Listene gelirsek, aralarında izlemediğim filmler var. İzlediklerimden DONT BE AFRAİD OF THE DARK, THE HUMAN CENTİPEDE, THE PACT, DEAD SNOW, THE SHRİNE, UNREST, MANTI, THE RİTE, I SPİT ON YOUR GRAVE 2 , CARRİERS, THE UNBORN Beğendiğim filmler. Yalnız HUMAN CENTİPEDE ve MANTI herkese hitap etmeyen ama orijinal senaryoları için izlenmeyi hak eden filmlerdir bana göre. 13.CUMA, KORKU KAPANI, THE GRUDGE, THE RİNG falan zaten bilinen seriler. Ayrıca izlemediysen MAMA, SİNİSTER, THE WOMAN, SINIRDA, NO ONE LİVES , ŞEY, THE CABİN İN THE WOODS, RUHLAR BÖLGESİ filmlerini tavsiye edebilirim. Şimdilik aklıma gelen bunlar ama hatırladıkca daha da yazabilirim tabi istersen
kaede, Korku Seansı filmine yorumun güzel olmuş. İyi korku gerilim filmleri bulmak gerçekten zor, hele 2000'li seneler daha bir tırt oldu. Efekt ve teknoloji var ama yaratıcılık yok.

Korkunun alt türlerine gelince ben de şöyle bir sınıflandırma yapıyorum;

1. absürd korku + komedi: Braindead, Sam Raimi filmleri, Shaun Of The Dead, Drag Me To Hell

2. psikolojik korku gerilim: Session9, Davetsiz, Psycho ve benzeri filmler

3. vahşet ve işkence konulu filmler: Hostel serisi, Martyrs, Vahşet Çetesi vs.

4. hayalet ve ruh temalı korku: Shutter, Poltergeist, Perili Ev gibi

5. fantastik korku + bilim kurgulu korku: Dagon, Blade serisi, kurtadam ve vampir filmleri

6. vahşi yaratık ve hayavanlarla ilgili korku filmleri: Jaws, Piranha vs.

7. El Kameralı korku gerilim filmleri: REC, Karantina gibi

8. Şeytan Çıkarmayla ilgili filmler: bu ruh temalı filmlerin bir alt janrı olarak görülebilinir.

9. sapıklıkla (perversions) ilgili rahatsız edici filmler

10. Zombiler ve bulaşıcı hastalıklarla ilgili filmler

11. Teen Slasher (gençleri kesme biçme): Çığlık serisi, Prom Night, Frit Vilt gibi filmler
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL