Belirsiz Gece Suare No:38 - Yol Filmleri

Perfect World ve Sporloos benim seçimim :)
Öncelikle kusura bakmazsanız, temalı suare olduğu için ve iki film izleneceği için ben birkaç film daha ekledim kendi kafama göre :)

1)Katil Doğanlar (Natural Born Killers - lowen



Kanun kaçağı, aşık ve seri katil olan Mickey ile Mallory'nin başına gelenler. Route 666 otoyolu boyunca para ya da intikam değil, sadece öyle istedikleri için psikodelik toplu cinayetler işleyen çiftimiz, medya tarafından baştacı edilirler. Giderek efsanevi halk kahramanlarına dönüşen ikilinin hikayesini tüm katliamlarından tek sağ kurtulan kişinin ağzından dinleriz. Oliver Stone'un dehasını tüm dünyaya haykırırken olabildiğince fazla insanı da rahatsız ettiği bu mutlaka izlenmesi gerekenfilm, medyayı ve kollektif bilinçaltımızda oynadığı rolü yargılaması açısından da, anaakım filmler arasında bir yıldız gibi parlıyor.

2) Kusursuz Dünya (1993) -A Perfect World - calamity



Butch Haynes ve partneri Terry Pugh, Huntsville Hapishanesi'nden kaçtıktan sonra, girdikleri evdeki Philip Perry ismindeki çocuğu rehin alırlar. Terry, çocuğa kötü davranınca Butch Terry'i öldürür ve çocuğu da alıp kaçar.

Butch ve Philip, beraber seyahat ettikçe birbirlerini tanıyacaklar ve Butch, ailesi tarafından hemen hemen eğlenceli hiçbir şey yapmasına izin verilmemiş Philip için daha önce sahip olmadığı bir rol modeli olacaktır. Bu arada peşlerinde de Texas Korucusu "Red" Garnett ve suç bilimci Sally Gerber vardır.

3)Kayboluş (1988) -Spoorloos - cemal erdem



Birbirlerine aşık olan Saskia (Johanna ter Steege)ve Rex (Gene Bervoets) çifti, tatil yapmak amacıyla arabalarına atlayıp yola koyulurlar. Çiftimiz güle oynaya yollarına devam ederlerken Saskia Rex'e, belirli aralıklarla gördüğü ve her seferinde aynı kurgunun yaşandığı, özünde ikisinin de birbirlerine kavuşamadıklarını anlatanrüyalarından bahseder. Peşisıra patlak veren ve küçük bir anlaşmazlık sonucu yaşanan tartışma; Saskia'nın Rex' kendisini hiç bırakmaması için yemin ettirmesiyle son bulur ve dinlenmek üzere bir benzin istasyonunda mola verirler. Saskia, kahve almak için markete gider ve geri dönmez. Ne yapacağını bilemez bir durumda olan ve belirli bir süre arabasında Saskia'yı bekledikten sonra etrafı kolaçan eden Rex, herhangi bir sonuç alamaz. Hatta müessese sahibi, Saskia'nın belki de kendi isteğiyle oradan ayrılmış olabileceğini düşünerek ortada hiçbir delil bulunmadığını ileri sürer ve polisi bile aramaya tenezzül etmez.

Rex ise böyle bir varsayıma asla inanmayacaktır...

4) Wong Foo'ya Teşekkürler (1995) -To Wong Foo Thanks for Everything, Julie Newmarcrowfuu



Vida Boheme (Patrick Swayze) ve Noxeema Jackson (Wesley Snipes) New York'ta düzenlenen büyük bir travesti yarışmasında prenses seçildikleri için Hollywood'a bir gezi kazanıyorlar. Bu seyahatleri sırasında henüz prenses olmamış ama olmayı çok isteyen Chi Chi (John Leguizamo) de onlara katılıyor. Böylece bu sıradışı üçlü eski bir Cadillac'la yola çıkıyorlar. Ancal Los Angeles'dan biraz uzaklaştıklarında küçük bir kasabada arabaları bozuluyor. Böylece üç çıtı pıtı travesti, rüküş kostüm ve makyajlarıyla sıradan bir Amerikan kasabasında bir süreliğine mahsur kalıyor. Kasabanın Şerifi Dollard'ın gözü de bu üçlünün peşindedir.

5)Easy Rider (1969) - okgokg



İki maceraperest motorcu Amerika'nın güneyine doğru dumanlı bir yolculuğa çıkarlar. Yolculukları esnasında Amerikan ruhunu rüzgar gibi arkalarına alıp, ülkenin farklı yüzleriyle karşılaşırlar. Otostopçular, değişik mola yerleri ve hayatlarına girip çıkan her şey onları yollara daha fazla bağlar.

6)Paris , Teksas (1984) - okgokg



Travis, sessiz bir adam. Sırlarını sadece yollarla paylaşıyor. Kırmızı şapkasıyla, çoğu insanın arabayla bile zor katlandığı yollara ayaklarıyla meydan okuyor.

Bir gün Travis kardeşinin davetiyle yeniden medeniyete dönüyor. Evde onu kardeşinin eşi ve kendi oğlu beklemektedir. Başta uygar ve kuralcı bir yaşamı dışlayan Travis oğlu için katlanmaya başlar. Hatta alıştıkça, uzun süre ertelediği bir şeyi yapmaya karar verir. Yeniden yollara dönmeden önce, eski karısını bulmak...

7)Cennetten de Garip (1984) -Stranger Than Paradise - okgokg



Macar asıllı bir Newyorklu olan Willie'nin yaşam düzeni halasından gelen bir telefonla bozulur. Willie'nin yanına Macaristan'dan kuzeni Eva gelecektir. Eva'nın gelmesi ile aralarındaki farklar hemen su yüzüne çıkar. İkisi o denli farklıdır ki, iletişim kuramazlar ve birbirlerinden çok sıkılırlar. Bu sıkıcı tempoyu dağıtmaya karar veren Eva, Cleveland'daki Lotte halasının yanına gitmeye karar verir. Bir süre sonra Willie Eva'yı özlediğini anlar ve yanına Eddie'yi de alarak yola çıkar. Cleveland'a giden Willie Eva'yı ikna eder ve üçlü Florida'nın yolunu tutar.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL