Ampülü Kırmak İçin Kısa Film Dayanışması

zamanla alışırsın, insan ne diyeceğini bildikten, okuduktan ve çevresinde olanları gördükten sonra çatır çatır konuşuyor, yazıyor.
Siteden destek cümle buldum sana :)

Ben ne diyeceğimi bilemiyorum bu tarz durumlarda, kitleniyorum resmen, ama harekete geçenlerin önünü kapatmamaya çalışarak ki çözüldüğümde yanlarında olabileyim. Kötü bir yöntem bu biliyorum.
evet, ben de bunu demiştim azönce...
Rica ederim. Yazıyı ben yazmadım, alıntı olduğunu belirtmeyi unutmuşum yalnızca tırnak içine almışım, düzelttim şimdi.

AKP 200 bin lira harcayıp yüzlerce propaganda filmine sahip olacak. Hitler de bunu yapmıştı, Mussolini de. Sidar Serdar Karakaş

http://www.kisafilmdayanismasi.org/gunluk/?p=61#more-61
ruh dikizi bizi bu saçmalıktan haberdar ettiğin için teşekkürler. Dediğin gibi, iktidar;her şeyi siparişle medyadaki yandaşlarına yazdırabildiği gibi, giderek alım gücünü sıfırlayıp açlık sınırına düşürdüğü insanımıza da ödül vaatleriyle ısmarlama pohpohlama filmleri çektirebileceğini düşünüyor. Bu aynen Nazi Almanya'sındaki propaganda filmlerine benziyor ya da Demir Perde ülkelerindeki katı yönetimi çağrıştırıyor. bakayım şu linke neler uydurmuşlar bakalım...

Ek: evet jüriyi de görmüş olduk...
AKP'nin yarışmasını merak edenler için:

http://www.kisafilmyarismasi.com/
Nazım Hikmet Kültür Merkezi tarafından başlatılan dayanışma:

http://www.kisafilmdayanismasi.org/

"Aklımız, yaratıcılığımız, emeğimiz, vicdanımız satılık değil ! AKP bir kısa film yarışması düzenleyeceğini duyurdu. Adı da "Büyüyen ve Gelişen Türkiye".
Yarışma ödülleri olarak ülkemizde daha önce bir kısa film yarışmasında duymadığımız rakamlar telaffuz edildi. Birinciye 50 bin, ikinciye 35 bin, üçüncüye 25 bin, mansiyon ödülü olarak da 10 bin lira.
Bu paranın cazibesine kapılan genç insanlardan ruhlarını satmalarını isteyerek.
Jüri'de Hüseyin Çelik'ten başlayan bir dizi AKP yöneticisinin yanı sıra bir dizi sinemacı, sinema yazarı, akademisyeni de sıralamışlar. Şartnamede de başvuran filmleri diledikleri gibi AKP propagandası amacıyla kullanabileceklerini yazmışlar.
Bu kısa film yarışması bir meydan okumadır. AKP yöneticileri bu çağrıyla biz genç sinemacıları tamamıyla değersiz, iktidar yalakası, halkına karşı sorumluluklarından uzaklaşmış bireylere dönüştürmek istemişlerdir. İstediği zaman istediği ajansa dilediği kadar film yaptırabilecek olan AKP bu yolla gençliğe operasyon yapmaktadır.
AKP için her şeyin fiyatı vardır ama hiçbir şeyin değeri yoktur. Bu yarışma da sinema alanındaki gençlere bunun çağrısını yapmaktadır.
Para için, iktidarın gölgesinde, ruhsuz, derinliksiz, yalan işler yapmak isteyenler gidip kayıtlarını yaptırsınlar. Bizim çağrımız ülkemizin ve insanlarımızın gerçeklerini sorgulayan, AKP iktidarının ülkemizi nasıl bir hale getirdiğini gören ve bundan mutlu olmayanlara.
Gelin, aklımızı, emeğimizi, yaratıcılığımızı ve vicdanımızı yan yana koyalım. AKP'nin gerçekte ne olduğunu, ne yaptığını bir de bizim gözümüzden izlesinler. Meydanın boş olmadığını satılık olmadığımızı gösterelim.
Bir kez daha hep birlikte söylemek üzere:
Aklımız, yaratıcılığımız, emeğimiz, vicdanımız satılık değil."

Alıntıdır
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL