Belirsiz Gece Suare No:40 - Festen

Trier'in sanırım ilk dönem işleri bu akıma dahil, Dogma 95 kalmadı diye biliyorum, en azından Hunt'ın yönetmeni için :) neticede Festen nire Hunt nire :)
en çalışkan öğrenci olarak ilk ben yorum yazmalıyım tabi :P

bugün filmi izlemeden online izleme sitelerindeki yorumları okumak gibi bir salaklık yaptığım için sizleri önceden uyarıyorum; yazdığım şeyin herhangi bir yeri ya da tamamı spoiler olabilir,emin değilim :)

ilk başta dogma 95 akımının ilk filmi olduğunu bilinciyle izledim filmi,tekniğe dikkat ederek izlemek açısından iyi oldu.ama ne yalan söyleyeyim bu akım izlerken beni çok yordu.sürekli hareketli bir kamera(düğün kasetlerini izlerken de aynı sıkıntıyı yaşıyorum :) ), verimsiz bir ışık... trier i çok severek izlerim ama o da bu akım esaslı temsilcilerindenmiş diye okudum,yanlışım varsa düzeltin de o adamın tarzını hiç bu filmle bağdaştıramadım,cahilliğime vererek beni aydınlatır mısınız; bu akım hala işlevsel mi :)

tekniğini saymazsam filmi nasıl buldum? bir kere filmde Danca konuşuluyordu galiba ve kusura bakmasınlar dilleri film izlemeye pek uygun değil :) mesela italyanca veya korece film izlemesi ne tatlı oluyor(Allahım ne garip çıkarımlar yapmaya başladım!) zaten sürekli hareketli kamera yeterince yorucuyken bir de o dilde izlemek iyice yordu beni. bir de soğuk memleketlerin filmleri de soğuk oluyor; SPOİLER adamın çocuğuna tecavüz ettiğini duyuyorlar ve hala pasta yiyelim dans edelim derdinde oluyorlar.cidden tepkiler (ya da tepkisizlikler) beni deli etti,resmen sinirlene sinirlene film izledim.

sonuçta ben pek ısınamadım filme,araştırıp edince ne kadar mükemmel ne kadar şahaser bir film olduğundan dem vuruyor herkes ama ben sevemedim ne yapayım(keşke sybil çıksaydı suareden) amaaaan ben bunlarla ne vakit kaybediyorum zaten,recep ivedik 4 ne zaman vizyona giriyormuş bilen var mı :D
okg; aynı zamanda bu suarenin de moderatörü olduğunu hatırlatmak isterim:)


Bir yaz günü. Kırsal kesimdeki bir malikanede, her yıl yapılan bir şölenin hazırlıkları sürüyor. Malikanenin sahibi ve ailenin reisi Helge Klingenfelt, 60. yaşgününü kutlayacak. Aile reisi en büyük çocuğunu çalışma odasına çağırıyor ve ondan, kısa süre önce ölen ikiz kızkardeşi Linda üzerine bir anma konuşması yapmasını istiyor. Her şey hazırlanıyor, konuklar masaya oturuyor. Christian konuşmasını yapmak için ayağa kalktığında, kimsenin olacaklar hakkında en ufak bir fikri olmadığını anlıyoruz. Ama çok geçmeden, hepsi de bunun asla unutamayacakları bir gece olduğunu anlıyorlar.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL