Belirsiz Gece Suare No:40 - Festen

Ahahaha tarih bizi yazacak dostum ama büyük ihtimal otuz beş mm filmler arasında sinefiller tarafından yakılırken :))
Bence çığır açıcaz :D
Bıraksak böyle böyle sinemanın hakkından gelecekmiş bunlar :)) kesin başka sanat dalı yolladı elemanları :D
Senin ki daha iyiymiş dostum :) 2. kuralda da senaryo olmasın bari
Ben kural biri, Kamera Yok olarak düşünmüştüm ama onlar da olur :D
Kural 1 - Dogma 2014 hakkında konuşmayacaksın!

Kural 2 - Dogma 2014 hakkında konuşmayacaksın!!! :D
Doktor biz seninle Dogma 2014'ü kaleme alacağız hazırlıklı ol :)
Bu iskandinav ülkelerinde pedofili ve ensest çok yaygın sanırım ve çoğu da gizli kapaklı yıllarca gidiyor. Hangi filmi izlediysem ikisinden biri vardı konu olarak sanırım. Neyse filmi beğenenler olsun yaa ne güzel işte :)
Sevgilerimle...

Ben de filmi beğenenlerdenim öncelikle bunu belirtmek istiyorum. Filmi üç, dört safyalık oldukça etkileyici ve edebi açıdan döktüren öykülere benzettim. Yönetim açısından da kamera hareketleri bazen fazla gelmesine rağmen aşırı rahatsız olmadım. Hatta Dogma 95 sağolsun filmde bolca yer alan sıçrama, yanlış çekimler vs. çok sırıtmadı gözümde. Öyküye kapıldım gittim diyeyim. Ayrıntılar da pek güzeldi. Yalnız tesadüfen filmi izlemeden önce Altyazı dergisinde Hunt ile alakalı bir yazı okumuştum. Yazı da Şölen'e de değiniyordu ve Dogma 95 maddelerinden ışıkla alakalı bir ihlal varmış. (bir pencere kapatılıp yapay ışık kullanılmış) Akımdan pek haz ettiğimi söyleyemeyeceğim aslında bir karşı çıkış, özellikle stüdyo sistemine, yapaylığa da ancak bu karşı çıkışın özü itibariyle kurmaca yapınının sınırlarının daraltılıp sinemaya da yabancılaşmayı beraberinde getirdiği düşüncesindeyim. Gidip Yeni Gerçekçilik izlerim daha iyi :)) Filmin epey bir kısmını da kültürel açıdan tartışabiliriz. Bazı iskandinav ülkelerindeki ensest algısı, ırkçılık açısından. Hanım kızımızın siyahi erkek arkadaşı bana göre baya kilit noktadaydı bu açıdan. (Yeri gelmişken Trier'in İdiots'undan uzak durun ya da durmayın ama durun bence :=) ) "Sen başka işe yaramazdın" ölçüsünde bana dokunan bir replik de, "hala benim çocuklarımsınız" minvalindeki cümleydi. İz bırakan kan bağı etkileri. Sanırım bu çıkış öykü Dogma 95 dışında çekilseydi hepimizin ortak beğenisi olacaktı Trier ölme emi :) neyse biz şimdilik Vinterberg'i Hunt ile analım. İyi geceler :)
Valla filmi beğenecek taraf bulamadım ben :) Belki zenci elemanın isyanı, belki biraz da gerçekleri pata pata söyleyen Christian :)
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL