Lütfen Bu Filmi İndirmeme Yardım Edin SORU

A

Konuyu Açan: arkeolog

25.02.2011 22:47

Lütfen Bu Filmi İndirmeme Yardım Edin

Arkadaşlar bu filmi rapidshareden buldum ama çince ve ingilizce alt yazı gömük ve bir de türkçe altyazı binince çok görüntü kirliliği oluyor. Sağolsun lahanaman nickli arkadaş aşağıdaki linki verdi. Temizmiş altyazı gömük değilmiş ve görüntü ses güzelmiş ama bir türlü indirme yapamıyorum. Google a torent nasıl kullanılır yazdığımda bir yığın gerizekalı çorba yapmış kusturuna kadar detay bilgi vermişler ama asıl ne yapacağımızı birkaç basit cümle ile yazmamışlar. Lütfen birisi adım adım yönlendirecek şekilde bu filmi nasıl indireceğimi yazarsa sevinirim utorent bende yüklü ve hiç bilmiyor değilim daha önce bir kez torenttan film indirdim ama bu film indirmiyor nasıl indireceğimi litfen yazın.

http://www.torrentreactor.net/torrents/2468212/Antarctica-1983-DVDRip-XviD-SVO
indirdiğin filme Türkçe altyazı ekleyebiliyorsan, VLC'nin son oynatıcısında, altyazıların konumunu ayarlaman mümkündür. İstersen Türkçe altyazıyı yukarı taşıyarak sorunu çözebilirsin.

Torrentten film indirmekse gayet kolay bir iştir. O linkteki torrenti, utorrent kullanarak aç. Eğer yeterli "seed" varsa film iner, yoksa yapacak çok şey yok. Torrenti açıp, nereye indireceğini söylüyorsun programa, bunun dışında yapacağın tek şey beklemek.

(Upload ayarıyla oynamak isteyebilirsin bir de)
hız ayarları nereden değiştirilir ben ilk kurulumda bir forum sitesinde okudum diye indirme ve dağıtma 80 80 seçtim şimdi doğru hız bunlar mıdır yoksa doğru hız başka rakamlarsa o rakamları girmek için torentı silip gene mi yükleyeceğim yoksa hız ayarları değiştirilebilir mi değiştirilirse nereden değiştiriliyor yazarsan sevinirim
torrentin indirme ve gönderme hızlarını istediğin an değiştirebilirsin. Bunun için, (Windoz kullanıyorsan) ekranın sağında (bana göre) çıkan utorrent simgesine sağ tıklayıp, gönderme sınırı sekmesinden istediğin hızı seçebilirsin (upload speed) bence 7kb gönderme sınırı idealdir .İndirme sınırını da sınırsız olarak seçersen iyi olur. Hızı istediğin zaman değiştirmen mümkündür. Bunun için torrenti silmene lüzum yok.

Saygılar.
korsan dogru/yanlis tartismalarini bi tarafa birakirsak torrent'in mantigi paylasimdir.. paylasimda mumkun oldugunca comert olmali ki download yaparken yuksek hiz beklentimizin bir anlami olsun.. torrent kullaniyorsaniz zaten farketmissinizdir; en skimsonik ya da tarih oncesi yabanci filmleri bile torrentla makul surelerde indirmek mumkunken yerli filmler bi kac sene icinde tarihin tozlu sayfalarina gomuluyor.. sanmiyorum ki bu bizim insanimizin etik kaygilarindan kaynaklansin.. altyazi sitelerimizin dunya capinda gordugu ilgi malum.

simdi gelelim isin teknik tarafina. buyuk cogunluk gibi adsl kullaniyorsaniz max ul/dl hiz oraniniz 1/4'tur.. yani orn 8Mbit adsliniz varsa max ul hiziniz 2Mbps yani kabaca 200KB olacaktir.. ancak adsl icin onemli bir ayrinti: ul hiziniz tavan yaptiginda dl hiziniz da otomatikman ayni hiza duser.

uzun lafin kisasi benim onerim ul seviyenizi max ul hizinizin 50-60% civarinda sabitlemeniz. Bu hesapla 8Mbit icin 100-120 KB ul makul gorunuyor..

unutmayalim ne kadar ekmek o kadar kofte :)
Evet haklısın, ommanipadmehum. Ben 20 kişi ile ortak bir hattı kullandığım için pek açılamıyorum :) Ordan elim cimri alışmış. Ama 1mbitlik bir tarife için 10-25 kb yükleme hızları kabul edilebilir rakamlardır diye düşünüyorum. Özellikle de, yüksek "seed" sayısına sahip torrentler için çok çok yüksek upload hızlarına lüzum yok sanıyorum.

Saygılar.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL