Home page
Haber Menüsü


CNBC-e’de film sağanağı!  
  Sinema sanatına verdiği önemle sinemaseverler arasında çok özel bir yeri olan CNBC-e’de Kasım ayı da birbirinden güzel ve etkili filmlerle geldi.
Emir Kusturica'nın Tuna nehri kıyısında yaşayan çingeneleri konu ettiği filmi 'Kara Kedi Ak Kedi'
NTV-MSNBC  
   1 Kasım 2004 —  Kasım ayında, ekranlarda ilk kez gösterilecek olan filmlerin yanı sıra, sinemanın klasiklerine de yeterince önem veriliyor. Dünya Sineması, Gişe Filmleri, Ustalara Saygı, Komedi Filmleri, İki Film Birden, Macera Filmleri gibi değişik kuşaklar kapsamında seyirciye sunulacak filmler, kanala bir ‘sinema salonu’ özelliği kazandıracak boyutta. 

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
CNBC-e DERGİ’ye abone olmak için

       
DÜNYA SİNEMASI
       Pi
* Yönetmen: Darren Aronofsky
* Oyuncular: Sean Gullette, Mark Margolis, Ben Shenkman, Pamela Hart
       Son derece yetenekli bir matematikçi olan Max Cohen doğadaki kaosun belli bir düzene sahip olduğuna inanmaktadır. Bu teorisinden hareketle borsadaki hareketlenmelerde de bir düzen olduğunu ileri sürer. Çok gelişmiş bir bilgisayar yardımıyla borsadaki düzeni keşfetmeye çalışan Max bir türlü istediği sonuca ulaşamamakta ve yavaş yavaş paranoyanın içine düşmektedir.
       
       BLACK CAT WHITE CAT
* Yönetmen: Emir Kusturica
* Oyuncular: Bajram Severdzan, Florijan Ajdini, Salija İbraimova, Branka Katic
       Emir Kusturica’nın Tuna nehri kıyısında yaşayan çingeneleri konu ettiği 1998 tarihli filmi ‘Kara Kedi Ak Kedi’ de hem eleştirmenler hem de izleyiciler tarafından beğeniyle karşılanmıştı.
       Çöp Kralı Grga Pitic ile Beton Çarı Zarije Destanov, 25 yıldır görüşmemiş olsalar da iki yakın dosttur. Yıllar sonra Zarije’nin oğlu, Grga’dan yardım isteyecek ve iki dostun yolları kesişecektir.
       
       RUN LOLA RUN
* Yönetmen: Tom Tykver
* Oyuncular: Franka Potente, Moritz Bleibtreu, Herbert Knaup, Armin Rhode

       Tom Tykver’in gösterime çıktığı her yerde büyük övgüler toplayan filmi Koş Lola Koş, sıradışı kurgusu, çarpıcı senaryosu ve özgün sinema diliyle dikkat çekiyor. Film Lola’nın odasındaki telefonun çalmasıyla başlar. Arayan, sevgilisi Manni’dir ve başı büyük bir derttedir. Mafyaya ait olan bir parayı katbetmiştir ve 20 dakika içinde yüzbin mark bulması gerekmektedir.
       
       TRAIN DE VIE
* Yönetmen: Radu Mihaileanu
* Oyuncular: Lionel Abelanski, Rufus, Clement Harari, Michel Muller
       İkinci Dünya Savaşı sırasında geçen ilginç bir öyküyü anlatan Hayat Treni, bir grup Yahudi’nin Nazi vahşetinden kaçışını resmediyor. Bir tren ayarlayarak Filistin’e doğru yola çıkan grubun bir kısmı mahkum kılığına girerken bir kısmı da sözde onları nakletmek için görevlendirilen Nazi subayları kılığına bürünür. Ne var ki yolda gerçek Alman askerlerine rastlayacaklardır.
       
       
GİŞE FİLMLERİ
       ENIGMA
* Yönetmen: Michael Apted
* Oyuncular: Dougray Scott, Kate Winslet, Saffron Burrows, Jeremy Northam

       2. Dünya Savaşı’nın en kritik evrelerinden birini konu edinen Enigma heyecan yüklü bir konuyu tutku dolu bir aşkın geri planında işleyen sürükleyici bir yapım. Almanlar’ın ilerlemesini durdurmak büyük ölçüde Naziler’in haberleşme sistemini çökertmeye bağlıdır. Bunun için de Enigma adlı şifre makinesinin kodunu bulmak gerekmektedir. Bir grup matematikçinin 24 saat çalıştıkları Enigma kodunu çözmeye uğraşanların arasında yer alan Tom bir yandan da kaybolan Claire’in başına gelenleri araştırmaktadır.
       
       THE CRYING GAME
* Yönetmen: Neil Jordan
* Oyuncular: Stephen Rea, Jaye Davidson, Miranda Richardson, Forest Whitaker

       Yönetmen Neil Jordan’ı tüm dünyaya tanıtan ve Hollywood’un aranılan isimleri arasına sokan Ağlatan Oyun, özellikle senaryosundaki büyük sürprizle yankı uyandırmış ve sinema tarihinin en iyi saklanan sırlarından biri olmuştu. Jody adlı bir İngiliz askerini rehin alan IRA, onu yapacakları operasyonlarda bir koz olarak kullanmak niyetindedir. Onun gözetiminden sorumlu olan Fergus bir süre sonra Jody ile dost olacak ve ona, öldüğü takdirde, sevgilisine göz kulak olacağına dair söz verecektir.
       
       THE GOLDEN BOWL
* Yönetmen: James Ivory
* Oyuncular: Uma Thurman, Jeremy Northam, Kate Beckinsale, Nick Nolte, Anjelica Huston
       Henry James’in romanından beyazperdeye uyarlanan Altın Kap, izleyiciyi 19. yüzyılda yaşanan bir aşk ve ihanet öyküsüne tanık ediyor. Karısının ölümünün ardından Avrupa yolculuğuna çıkan zengin Amerikalı sanat koleksiyoncusu Adam Verver ve güzel kızı Maggie’nin yolu çöpçatan Fanny Assingham ile kesişir. Fanny derhal sanatını konuşturur ve genç Maggie’yi soylu; ama beş parasız bir İtalyan’la tanıştırır. Evlilik yakın gibi gözükmektedir, ama beklenmedik bir olay her şeyi altüst eder.
       
       
USTALARA SAYGI
       BESIEGED
* Yönetmen: Bernardo Bertolucci
* Oyuncular: Thandie Newton, David Thewlis, Claudio Santamaria

       Bernardo Bertolucci çekimlerini İtalya ve Kenya’da gerçekleştirdiği Teslimiyet ile konuk oluyor ekrana. Roma’da münzevi bir hayat yaşayan İngiliz besteci Jason Kinsky hayatındaki tek kadına, ev işlerini yapan Shandurai’ye aşık olur. Genç kadına aşkını itiraf eden Kinsky onun için her şeyi yapmaya hazır olduğunu söyler. Shandurai’nin ondan istediği Kenya’da politik bir suçtan cezaevine atılan kocasını kurtarmasıdır. Bunun için yüklü bir paraya ihtiyacı olduğunu anlayan Kinsky varını yoğunu satmaya başlar.
       
       GOYA
* Yönetmen: Carlos Saura
* Oyuncular: Francisco Rabal, Jose Coronado, Dafne Fernandez, Maribel Verdu
       İspanyol ressam Francisco de Goya gerek eserleri ve gerek aşklarıyla ün yapmış ayrıcalıklı bir sanatçıydı. Goya’yı ölüm döşeğinde görüntüleyen ve yaşam öyküsünü geri dönüşlerle anlatan Carlos Saura, ünlü ressamın en ünlü eserlerinin bazılarına ilham veren Alba Düşesi ile yaşadığı tutkulu aşka özel bir vurgu yapıyor. Hayatının son yıllarını sürgünde geçiren ve Fransa’da ölen Goya ile ilgili bir film yapmak için yıllarca beklediği söylenen Carlos Saura’ya ünlü görüntü yönetmeni Vitorrio Storaro eşlik ediyor.
       
       
MACERA FİLMLERİ
       BETRAYED
* Yönetmen: Costa Gavras
* Oyuncular: Debra Winger, Tom Berenger, John Heard, Betsy Blair

       ‘Missing’, ‘Z’ ve ‘Music Box’ gibi filmleriyle tanınan ve politik sinemanın en önemli yönetmenlerinden olan Costa Gavras’ın filmi İhanet, ABD’nin güneyinde yer alan bir çiftlikte yaşanan gelişmeleri anlatıyor. Çiftlikte çalışmaya başlayan Katie aslında bir FBI ajanıdır. Irkçı eğilimleri olan şiddet yanlısı bir örgütün karargahı olan çiftlikte istihbarat gerektiren gizli işler dönmektedir. Ne var ki bir süre sonra Katie tedbiri elden bırakacak ve yanlış erkek olduğunu bile bile bir çiftçiyle aşk yaşayacaktır.
       
       THE THING
* Yönetmen: John Carpenter
* Oyuncular: Kurt Russell, Wilford Brimley, T.K. Carter, David Clennon
       ‘The Thing’, ilk olarak 1951 yılında Howard Hawks tarafından beyazperdeye uyarlanmıştı. 1982 tarihli filmde yönetmen John Carpenter öykünün aslına daha uygun bir uyarlama gerçekleştirdi. Antarktika’da araştırmalar yapan bir grup Amerikalı bilim adamı tuhaf bir olayla karşılaşır. Deliye dönmüş bir grup Norveçli, önlerine kattıkları bir köpeği kovalamaktadır. Aynı köpek gecenin bir yarısı mutasyon geçirerek başka bir yaratığa dönüşecektir. Korku sinemasının ustası Carpenter’dan güçlü bir film.
       
       
KOMEDİ FİLMLERİ
       WASABI
* Yönetmen: Gerard Krawczyk
* Oyuncular: Jean Reno, Carole Bouquet, Ryoko Hirosue, Michel Muller

       Yapımcılığını Luc Besson’un üstlendiği Wasabi her anı heyecan yüklü bir aksiyon. Gerektiğinde yumruklarını kullanmaktan çekinmeyen, lafını sakınmayan, kendi bildiği doğrulardan şaşmayan Hubert, Fransız Polis Teşkilatı’nın nadide memurlarından biridir. İki ay süreyle görevden uzaklaştırılan Hubert 19 yıldır görmediği eski sevgilisinin ölümü üzerine soluğu Tokyo’da alır.
       
       GRUMPIER OLD MEN
* Yönetmen: Howard Deutch
* Oyuncular: Walter Matthau, Jack Lemmon, Ann-Margret, Sopphia Loren, Burgess Meredith
       Sinemanın en komik ikililerinden olan Jack Lemmon, Walter Matthau yine çok komik... Wabasha’da yıllar geçse de yaşam değişmemektedir. Max ve John aradan geçen 35 yıla karşın hâlâ kavga etmekte, büyükbaba hâlâ sigara ve alkol tüketmektedir ve kimse o efsanevi kedi balığını yakalamayı başaramamıştır... John’un evlenmesiyle Max için de hayat değişmeye başlar.
       
       CADDYSHACK
* Yönetmen: Harold Ramis
* Oyuncular: Chevy Chase, Rodney Dangerfield, Bill Murray, Michael O’Keefe
       Harold Ramis’in 1980 tarihli komedi klasiği Caddyshack, büyük ölçüde golf sahalarında geçen eğlenceli bir film. Zenginlerin üye olduğu bir golf kulübünde golf sopaları taşıyan Danny’nin en büyük hayali günün birinde üniversiteye gitmek ve kendine düzgün bir hayat kurmaktır. Bunun için de öncelikle kulübün saygın üyelerinden Yargıç Smails’in gözüne girmesi gerekmektedir.
       
       
İKİ FİLM BİRDEN
       I WANT YOU
* Yönetmen: Michael Winterbottom
* Oyuncular: Rachel Weisz, Alessandro Nivola, Luka Petrusic, Labina Mitevska

       ‘Jude’, ‘Welcome to Sarajevo’, 24 Hours Party People ve ‘With or Without You’ gibi filmleriyle, özellikle festival izleyicilerinin yakından tanıdığı Michael Winterbottom’ın bu kez I Want You / Seni İstiyorum adlı filmi ekranda.
       İngiltere’de küçük bir kasabada gelişen öykü, cezaevinden çıkan Martin’in evine dönmesiyle başlıyor. Martin’in aşık olduğu karısı Helen, genel olarak etkileci bir kadın. Etkileyemeyeceği kimse yok gibi; ama öyle bir ‘genç’ çıkıyor ki ortaya, bütün dengeleri alt üst ediyor.
       
       MIDNIGHT IN THE GARDEN OF ...
* Yönetmen: Clint Eastwood
* Oyuncular: Kevin Spacey, John Cusack, Jack Thompson, Alison Eastwood
       Clint Eastwood’un gerçek bir cinayet vakasından hareketle çektiği İyi ve Kötünün Bahçesinde Geceyarısı, güçlü oyuncu kadrosu ve sağlam senaryosuyla dikkat çekiyor. New Yorklu gazeteci John Kelso, Savannah’nın ileri gelenlerinden Jim Williams’ın düzenlediği büyük Noel partisine davetlidir. Parti sonrası Williams sevgilisi Billy’yi öldürür. Bunun üzerine Savannah’da kalmaya karar veren Kelso, davayı takip etmeye başlar. Yaptığı araştırmalar olayda karanlık kalan bazı noktalar olduğunu gösterecektir.
       
       KING OF THE HILL
* Yönetmen: Steven Soderbergh
* Oyuncular: Jesse Bradford, Jeroen Krabbe, Lisa Eicchorn, Karen Allen
       Steven Soderbergh kendisine ticari başarı da getiren popüler filmlerinden önce, büyük ses getirmese de sağlam bir seyirci kitlesine seslenen küçük filmlere imza attı. İşte bu filmlerden biri olan King Of The Hill büyük ekonomik bunalım yıllarını 12 yaşındaki Aaron’ın gözünden anlatıyor. Ailesi önce iflasın sonra da dağılmanın eşiğine gelen Aaron’ı zor günler beklemektedir. St. Louis’de ağırlıklı olarak işçi sınıfının arasında yetişen Aaron, çocukluk düşlerinin yok olan hayatlarla dağılmasına tanık olacaktır.
       
       THE UNDERNEATH
* Yönetmen: Steven Soderbergh
* Oyuncular: Peter Gallagher, Alison Elliott, William Fichtner, Adam Trese, Elisabeth Shue

       Steven Soderbergh’in 1995 tarihli filmi The Underneath bir başka klasik noir filmin, Robert Siodmak imzalı Criss Cross’un yeniden çevrimi. Annesinin doğumgünü için ailesiyle birlikte yaşadığı eve dönen Michael, iflah olmaz bir kumar hastasıdır. Onun yokluğunda eski karısı Rachel şehrin ‘ağır isimlerinden’ Tommy ile evlenmiştir. Michael ve Rachel hayatlarını tehlikeye attıklarını bile bile yeniden ilişkiye girerler. Bu arada Michael güvenlik görevlisi olarak bir bankada çalışmaya başlamıştır.
       
       BACKBEAT
* Yönetmen: Iain Softley
* Oyuncular: Sheryl Lee, Stephen Dorrf, Ian Hart, Gary Bakewell
       Stuart Suttcliff’in kim olduğunu hatırlayan, ya da bilen var mı? Cevabınız evet de olsa, ki bu çok küçük bir ihtimal, hayır da olsa Backbeat’i izlemelisiniz. Stuart Suttcliff The Beatles’in henüz yeni yeni gece kulüplerinde sahne almaya başladığı günlerdeki orijinal üyelerinden biriydi. Bas gitar çalıyordu ve her şey yolunda gibiydi. Ta ki Astrid Kircherr hayatına girene kadar. The Beatles’ın ilk günlerinde karşılaştığı zorlukları ve Suttcliff’in öyküsünü merak edenler için harika müzikleriyle keyifli bir film.
       
       QUADROPHENIA
* Yönetmen: Franc Roddam
* Oyuncular: Phil Daniels, Leslie Ash, Philip Davis, Mark Wingett, Sting
       60’lı ve 70’li yılların en sıkı rock gruplarından The Who’nun rock operasının sinema versiyonunda yönetmen Franc Roddam’ın imzası var.
       Özellikle 60’lı yıllarda hakim olan ‘mod’ akımını öne çıkaran film, İngiliz işçi sınıfı gençliğinin yabancılaşmasını konu ediniyor. Müziğin hiç eksik olmadığı film, aralarında Jimmy’nin de bulunduğu iyi giyimli, temiz görünüşlü, scooter’lı gençlerin çetesi Modlar’la, birçok bakımdan farklı olan punk gençlerin çetesi arasındaki hakimiyet mücadelesini anlatıyor.
       
       
11 EMMY’Lİ DEV DİZİ
       ANGELS IN AMERICA
* Yönetmen: Mike Nichols
* Oyuncular: Al Pacino, Meryl Streep, Emma Thompson, Justin Kirk, Ben Shenkman

       Emmy Ödülleri’nde eşine rastlanmayan bir rekora imza atarak 11 ödül kazanan dizi, senaryo sahibi Tony Kushner ve yönetmen Mike Nichols’a güvenen oyuncuları haklı çıkardı.
       80’li yılların AIDS, Reagan ve dini hoşgörüsüzlükle damgalanan karanlığında ölümü bekleyen genç eşcinsel Prior ile başka bir paralelde onunla aynı sebepten hayatına veda edecek olan muhafazakar sağcı avukat Roy Cohn’un öyküleri daha ilk dakikalarından itibaren seyirciyi kavramayı bildi.
       Bu ay son iki bölümüyle karşımıza gelecek olan ‘Angels In America’, 2000’li yıllardan bakıldığında pek de değişmediği görülen dünyanın, üçüncü binyıl öncesi yer yer depresif, yer yer de ‘her şeye rağmen’ havası hakim bir portresini çiziyor.
       

Ayrıntılı bilgi için: www.cnbce.com
       
       
 
       
    TOP5 38. Rotterdam Film Festivali başladı  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları