7.6

384 OY
PUAN VER
5

Imdb: 7.1 (73.001 OY)

KONUSU
O, tarihin gördüğü en etkileyici ve ilgi çekici kadınlardan biriydi. Hem belinden aşağıya kadar uzanan sarı saçlarıyla göz kamaştıracak, nefes kesecek kadar güzel, hem de adını matematikçi, filozof ve astronom olarak tarihe yazdıracak kadar zeki bir kadın. Ve ne trajiktir ki ölümüyle bile unutulmaya ... Devamı
O, tarihin gördüğü en etkileyici ve ilgi çekici kadınlardan biriydi. Hem belinden aşağıya kadar uzanan sarı saçlarıyla göz kamaştıracak, nefes kesecek kadar güzel, hem de adını matematikçi, filozof ve astronom olarak tarihe yazdıracak kadar zeki bir kadın. Ve ne trajiktir ki ölümüyle bile unutulmayacak bir kadın. Üzerine çullanan onlarca erkeğin darbeleriyle son nefesini veren, cesedi sokaklarda sürüklenip, eti kemiklerinden midye kabukları yardımıyla ayrılan ama ne olursa olsun tarihin unutulmazları arasına giren bir kadın. Yani 45 yaşındayken bu dünyadan göçüp giden İskenderiyeli Hypatia.

Filmde Hypatia’yı Oscar ödüllü oyuncu Rachel Weisz canlandırıyor. Rol arkadaşları ise bir süre önce yaşama veda eden yönetmen Anthony Minghella’nın oğlu Max Minghella ile Oscar Isaac. İşte bu filmle bir kez daha hatırlanan İskenderiyeli Hypatia’nın trajik öyküsü.

YORUM YAZ

SPOILER

POPÜLER YORUMLAR

YENİ YORUMLAR

Tüm Yorumlar

@neuromancer

3 hafta önce

Dinin, kölelere ve fakirlere neden cazip geldiğini, güç arzusuyla hareket edenlerin bu olguyu kullanarak nasıl çabucak toplumda itibar kazandığını ve en önemlisi akıldan uzaklaşmanın insanlığa neler kaybettirdiğini gösteren güzel bir film.

@gulceonenoglu

1 ay önce

Toplumların en büyük sorunu farklılıklara tahammülsüzlük ..

@muhammed_b

4 yıl önce

Filmin başında beri Hristiyan olan bir kölenin hikâyesini izleyerek Hristiyanlığı, İskenderiye’nin yağmalanmasını, Hristiyanlığı yayılmasını, filozofun bilimsel uğraşını, Yahudi sürgününü izledik. Senaryo çok hızlı aktı sadece hikâyeye odaklanılmış, bu da karakterleri tanıyamamamıza ve empati kuramamamıza neden oldu. Bence oyuncularda kötü seçimdi. Oyuncuların canlandırdığı karakterler beni filme ikna etmedi. Mekanlar ve kostümler güzeldi. Demek ki 2 saate anca bu kadar oluyor.
A

@adolven

6 yıl önce

7.9 / 10

Sırf İskenderiyeli Hypatia’nın hatrına izlenebilir. Şu Dünya’da ne şartlarda ne insanlar gelmiş de göçüp gitmiş, 2000 sene sonra birileri onları yad edebiliyor.

Filmde bu arada dinlerin sosyolojik olarak etkileri ve nasıl bir güç kaynağı haline dönüşebileceği de anlatılıyor. Son derece tarafsız bana göre...

İnsanı düşünmeye iten bir film; seveni de çok olur sevmeyeni de...
W

@wersolame

8 yıl önce

Filmden çıkarılacak ana cümle bence şuydu "zulme sessiz kalanlar elbet bir gün zulme uğrayacaklardır" .
Bunu bilip bunu konuşurum istediğiniz türkiyeye uyarlayın bunu.

@naksidil

8 yıl önce

" Yeryüzünde, Tanrı kadar barış ve merhamet kaynağı olan her hangi bir kavram telaffuz edilemezken, yine aynı yeryüzünde kendisi adına bu kadar çok kan dökülmüş başka bir kavram yoktur. "

@oblivion_88

8 yıl önce

9 / 10

Sadece kendi donemine İskenderiye de yönettiği kütüphaneye 700.000 el yazması kitabı toplayan Hypatialarin suretleri değişiyor ama dinlerin anlayışı nedense bir türlü değişmiyor. Laikliliğin aynı zamanda cevabı olan film...

@ecosphere

9 yıl önce

7.6 / 10

Yönetmenin konu seçimi takdir edilir ancak işlenişi sönük kaldı. İskenderiye Kütüphanesi-Hypatia ve o dönemin insan tarihindeki etkileri söz konusu olunca beklentilerimiz epey yüksekteydi haliyle. Fazla da eleştirmek istemiyorum, merak ettiğim bir şey varsa o da ’Carl Sagan yaşasaydı ve bu filmi görseydi yorumu nasıl olurdu?’

Zira Kozmos serisinden izlediğim/okuduğum kadarıyla özellikle ilk ve son bölümlerde "Hypatia, İskenderiye Kütüphanesi’nden saçılan aydınlığın son ışığıydı" ve "Eğer zamanda geri gidebilseydik ilk geleceğim yer burası olurdu" diyerekten kendisi için önemini vurguluyor.

Serinin son bölümündeki ilgili kısım:http://www.youtube.com/watch?v=Wvg62QYUAYc

@basribabam

9 yıl önce

7.7 / 10

Dinler insanlığın başına gelmiş en büyük felakettir...

@pensive

9 yıl önce

Tarih boyunca mazlumun en büyük trajedisi olmuştur; zalimle aynı dine mensup olmak.

@hasanaa

9 yıl önce

6.1 / 10

evet, gayet başarılı bir materyalizm ve laisizm propagandası

@havlayankuzu

9 yıl önce

8.8 / 10

Teorik olarak bakarsanız bu film dine yönelik,olumlu yada olumsuz bir tutum sergilemiyor. Zira filmde antipatiyle yaklaşılan kurum,dinin kavramsal yada olgusal var oluşu değil, semavi dinlerden özellikle Hristiyanlığın, sosyal ve kültürel yaşam üzerindeki etkisidir. Bu etkinin başlangıcına şahitlik ediyorsunuz filmde. Semavi dinlerin, antik öncüllerini nasıl devirip yerine geçebildiğini Hristiyanlık özelinde sergilemeye çalışmış. Özel olarak Hristiyanlığın seçilmesinin en önemli sebebi,tüm semavi dinler içinde teori ve pratik arasındaki uçurumun en çok Hristiyanlıkta gözlenmesi... Hristiyanlık, kökü itibariyle pasifizasyonu öğütlerken zamanla bir yıkıcı güç haline gelebilmiştir.

Sanırım dinden çok,dinin de diğer tüm başat güçler gibi bir baskı aracı haline gelebiliyor oluşu nefretin kaynağı. Elbette kim ne isterse onu anlar. Orası baki..
K

@king_poem54

9 yıl önce

bir filmden yola çıkarak dini eleştirmek sadece bizim ülkemize özgü birşeymi merak ediyorum. Yani bu film dini çok iyi anlatsa hepiniz dindarmı olacaktınız?

@samilsengul

10 yıl önce

Tuhaf.. Şöyle ki kimin yazdığını şuan hatırlamadağım bir siyer kitabında islamiyetten önceki dönemi anlatırken bu olayı çok sert bir şekilde eleştiriyordu...

@seko

10 yıl önce

Farklılıklara tahammülsüzlük insanlık tarihinin en büyük sorunu sanırım. Özellikle bunu din üzerinden pekiştirmek kesinlikle insanca değil. Öğrendiklerimden çıkardığım ise eğer din adına birileri diğer insanlara zarar veriyorsa arkasında rant vardır.

Bir kültür ve bilim mirasının nasıl yok edildiğini maalesef izledik.

Puanım: 9
SPOILER

Agora filmine Benzer Film ekliyorsun.

Arama Sonuçları

Agora filmini Kategorize ediyorsun.

Bu filmi aşağıdaki seçenekleri işaretleyerek kategorize edebilirsin.

Arama Sonuçları

Agora filmine Konu ekliyorsun.

Arama Sonuçları

FİLM İLE İLGİLİ İSTATİSTİKLER
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL