kimin filmini yapmak isterdiniz?

Nikola Tesla.Edit: Güzel filmi var ise bilgilendirin.
önemli değil ne demek :)

ben nedense insanları ve yaptıklarını nasıl bir hayat yaşadıklarıyla değerlendiriyorum :)kim olduğunu bilmeden de sevmiştim salif keita'nın sesini ama bildikten sonra daha bi sevip saydım..emeğe saygı ne de olsa :)

kaç kişi yapabilir ki bu tarz insanların yaptıklarını, ben şahsen değil yapmak belki yakınından bile geçemezdim :)

evet aslında çok hoş olurdu bir ressamın fantastik filmi :)
Salif Keita'yı tanırdım. Bikaç şarkısını da severdim.Ama böyle bi yaşamı olduğunu bilmezdim. Pek bi ilginçmiş. Teşekkürler "hatice" :)
hegel ya da adorno

ve ya

edward hopper: bir çok eserine filmlerde göndermeler yapılan bu ressamın kendi hayatı fantastik şekilde anlatmak isterdimm

http://tr.wikipedia.org/wiki/Edward_Hopper

http://en.wikipedia.org/wiki/Edward_Hopper
düşündüm de bence gayet ilham verici bir başarı ve hayat hikayesi bu..

her ne kadar haberi olmasa da kendi adıma salif keita'yı tebrik ediyorum :)
teşekkürler aforozzedeler :)
buyursunlar efenim:)
gereksiz laf salatası gibi görünebilir ama aslında öyle değil..hani vardır ya bazı şeyleri kökünden değiştiren ama dünyanın ya da ilgili olmayanların tanımadığı insanlar..ben işte onlardan birini anlatacağım..bir yönetmen olsaydım çekeceğim ilk biyografi onunki olurdu ve de gayet güzel olurdu :)

salif keita

1949da Mali'de soylu bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. o tamamen siyahların bulunduğu ülkede bir albinoydu. albinoların şeytani güçler taşıdığına ve öldürülmeleri gerektiğine inanan bir topluluktan kaçması gerekiyordu. ayrıca görme duyusu da iyi değildi. annesi onu tüm toplumdan ve dışlanmışlığın verdiği yalnızlıktan korumaya çalıştı.

müziğe tutkundu ama geleneklerine göre bir aristokrat asla şarkı söyleyemezdi, müzik yapmak sadece alt kastlardan olan griotlara ait birşeydi. tabuları yıkarak ailesine karşı çıktı. sokaklarda, barlarda, insanların renk, dil, din farklılıklarının olamdığı yerlerde şarkılar söyledi.daha sonra bir saksafoncu ile tanıştı, bir grup kurdular. ambassadors, nijerya, senegal ve mali'de şarkılar söylediler, turneler yaptılar. geleneksel müziği modern bir biçimde yorumluyordu. etiyopya'daki açlığa yardım için şarkı yaptı. nelson mandela'nın 70. doğumgünü onuruna düzenlenen konserde bir dünya sanatçısı olarak anılmaya başlandı.

şu an pariste yaşıyor, mali'de bir stüdyo kurdu ve afrikalı genç müzisyenlere yardım ediyor, kayıt yapıyor. ayrıca albinolar için de çalışıyor.

sözleri tamamen iyimserlik mesajlarından oluşuyor. afrikalılara içinde bulundukları olumsuz koşullar nedeniyle kendilerine acımamalarını, uyanıp daha güçlü olmalarını, varoluşlarını açığa çıkarmalarını söylüyor.

Yamoreyi dinlediğinizde, uzaklardan gelen ama bir o kadar da içinizde hissettiğiniz duyguların yoğunluğuna kapılıyorsunuz. Moffou da yine ümidin ve Keitanın iyimserliğinin bir yansıması moffou şarkısında ''mutluluk yarına ait değil, mutluluk bir varsayım değil, o burada ve şimdi başlar..'' diyor.

will smith'in oynadığı Ali filminde tomorrow ve papa şarkıları yer alıyor.

ve son olarak salif keita'dan :

Bilirsiniz, Tanrı tüm nimetlerini bir kişiye vermez. Bana da pigmentasyon vermedi ve iyi bir görüş Fakat bana da ufak bir şeyler verdi. Yamore gibi Yamore sihirsel bir biçimde geldi. Sadece öyle Gitarımı elime aldım ve melodiyi çalmaya başladım. O melodiyi üç gündür arıyordum. Ah! Mutluydum. O aradığım şeydi

video eklemeye çalıştım ama beceremedim sanırım :)

lütfen bir kere de olsa dinleyiniz :)

http://www.kewego.com/video/iLyROoaft89o.html
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL